Splićani spustili zastor na sezonu Cedevite Junior…

foto: Marin Sušić (kkcedevitajunior.hr)

U drugoj utakmici polufinala doigravanja HT Premijer lige Split je kao gost nadigrao Cedevitu Junior 90:67 i izborio nastup u finalu dok je ovim porazom Cedevita Junior završila sezonu. Zagrepčani su na startu poveli 12:9, a odgovor Splita je stigao u seriji 14:2 koja je otvorila prednost gostima koju nisu ispuštali u nastavku susreta. Cedevita je u nekoliko navrata stigla korak do izjednačenja, a sve je bilo jasno u završnici treće i početkom četvrte četvrtine kada je Split otišao na +20 (72:52).

”Znali smo da neće biti lako protiv Cedevite Junior što su pokazale utakmice ove sezone. Uspjeli smo ući u finale ali sigurno se nećemo zadovoljiti tom spoznajom. Pokušat ćemo svaku sljedeću utakmicu biti maksimalno bolji”…kazao je trener Splita Srđan Subotić, a trener CJ Damir Mulaomerović je čestitao Splitu na ulasku u finale i naglasio ”Probali smo sve napraviti ali Split je bio bolji. Žao mi je što u rotaciji nismo imali još jednog visokog igrača da pružimo malo bolji otpor. Mi ne možemo biti nezadovoljni nakon ulaska u polufinale i igranja finala Kupa K.Ćosića. Što se tiče Krune Simona na njemu je da se odluči za dalje i bez obzira što odluči mogu mu reći samo jedno veliko hvala. Bio je osvježenje lige i jako je puno pomogao svojim igračkim iskustvom i ljudskim kvalitetama našim igračima ne samo na utakmicama već i na treninzima. ”

Shannon Shorter (18) i Dominik Mavra (16) su predvodili goste, a kod CJ Vito Kučić je ubacio 19, a Renato Serdarušić 10 poena.