Šarin ”Šibenka ima imperativ, mi navijače s kojima želimo u doigravanje”…

Nakon četiri uzastopne pobjede košarkaši Furnira stigli su na prag doigravanja HT Premijer lige. Dubravaši će u subotu od 19 sati u SD Dubrava tražiti pobjedu protiv Šibenke u 10.kolu HT Premijer lige za ostanak koja bi značila osvajanje ukupnog osmog mjesta i nastup u četvrtfinalu doigravanja gdje bi suparnik bio Cibona. Nema imperativa pred Lavovima koji su glavni cilj sezone ostvarili, a sada idu na mjesto gdje klub nije bio punih 14 godina kada je posljednji puta tadašnja Dubrava igrala u Ligi za prvaka među osam najboljih klubova.

Na klupi Furnira sjajnu sezonu ima Šibenčanin Jeronimo Šarin koji je bio jedan od glavnih osnivača današnje Šibenke, a malo tko je vjerovao prije dvadesetak dana da će ova posljednja utakmica imati ovaj značaj ” Nakon bitke je lako biti general, ali prije dvadeset dana je ovo izgledalo kao nemogući scenarij da će ova utakmica odlučivati tko će u doigravanje. Ali baš prije dvadeset dana sam svojim prijateljima u Šibeniku kazao da će se dogoditi ovaj scenarij i ja sam jedan od rijetkih tko je govorio da će se ovo dogoditi. Ovo naravno nije ovisilo samo o nama, već smo imali i sreće da je Škrljevo pobijedilo u Šibeniku i tako nam otvorilo ovu šansu. Ova utakmica će zasigurno biti mali spektakl’‘…kaže Šarin koji se osvrnuo na odlične igre Šibenke u Ligi za ostanak gdje je njihov veliki niz prekinulo Škrljevo ”Oni su pokazali veliku ozbiljnost i dovođenjem dva kvalitetna nova igrača nisu ništa prepuštali slučaju. Osigurali su ostanak, a ono što još žele je ući u doigravanje, a tu ima jedan veliki problem, a to je Furnir.”

Osvrnuo se Šarin na posljednju utakmicu u Šibeniku prije mjesec dana kada je Furnir naznačio izlazak iz krize poslije četiri uzastopna poraza ”Mi smo odigrali jako dobre dvije i pol četvrtine bez obzira na emotivni šok u kojem su bili igrači nakon smrti oca Kenana Karahodžića koji nije igrao tu utakmicu, a njegov učinak je za nas izuzetno važan što je on pokazao u prve dvije utakmice sa Šibenkom. Ovo je nova utakmica i mi smo sada u puno boljem ritmu nego tada. Mi gledamo samo sebe i želimo igrati kao posljednje četiri utakmice gdje smo puno trčali i imali veliki broj laganih poena. Želimo našim navijačima priuštiti mjesto na tablici gdje klub nije bio 14 godina”

Šarin ističe da je veći pritisak na Šibenci ”Apsolutno. Furnir i njegovi igrači kao i stručni stožer je već debelo prebacio ciljeve za ovu sezonu i mi ulazimo neopterećeni o ovu utakmicu. Igrači su pokazali svojim igrama da su zaslužili ovaj rezultat i prebacili očekivanja jer su nas na početku sezone mnogi vidjeli kao glavnog kandidata za ispadanje. Šibenka je na početku sezone najavljivala Ligu za prvaka s puno većim ulaganjima nego Furnir i oni imaju veći pritisak da izbore doigravanje. Ono što ne smijemo zaboraviti je to da Šibenka ima kvalitetu i u igračkom kadru i na klupi i čeka nas težak posao. Ja vjerujem da će igrači uz publiku koja će prema najavama ispuniti dvoranu i koja će nam biti vjetar u leđa  pružiti još jednu pravu utakmicu i produžiti sezonu dolaskom Cibone u četvrtfinalu doigravanja”..zaključio je Šarin.