U DVIJE GODINE DO A 2 LIGE... NOVI DRUGOLIGAŠ NA ISTOKU…

Nakon uvjerljivog osvajanja prvog mjesta u B 1 ligi KK Sesvete izborio je nastup u A 2 ligi centar. Klub koji djeluje gotovo deset godina u zadnje dvije sezone od C lige stigao je među drugoligaše gdje im nije cilj plesati samo jedno ljeto.

” Znamo da je A 2 liga puno kvalitetnija od B lige, ali se nadamo i vjerujemo da možemo izboriti ostanak u ligi. Zadržali smo okosnicu momčadi iz prošle sezone, a ostali bez dva kvalitetna ”zaštićena” igrača koji su bili na posudbi (Kos, Mikulić). Jedan ”zaštićeni” igrač će sigurno biti iz našeg pogona, a još jednog bi željeli dovesti. Imamo mladu ekipu, a tu iskustvo daju Dario Papak i Filip Bašljan koji su naši glavni igrači”..kaže u uvodu trener Tomislav Vouk koji vjeruje da će ovaj ulazak u drugoligaško društvo biti zalet za još boljim radim s mlađim dobsnim kategorijama ” Nastupili smo prije tri mjeseca na U12 Prvenstvu Hrvatske, sada ćemo igrati i ZG ligu, a već smo na putu da posložimo i U10 selekciju. Kadeti će igrati kvalifikacije za prvu ligu i to nas može činiti sretnima”.

Veliki dio rostera Sesveta čine igrači ponikli u KK Dubrava koji će zasigurno imati veliki motiv kada budu ugostili lavove iz Dubrave u posljednjem kolu prvog dijela sezone.

Svoje utakmice kao domaćini igrat će u Srednjoj školi Sesvete, a ovaj tjedan ih očekuju prijateljski susreti protiv Zapruđa i Fortune iz Zaprešića. O glavnim favoritima lige Vouk će dodati ” Kako sada stvari stoje mislim da su u najužem krugu Hermes Analitica, Dubrava i VERN”.

Svoj debitantski nastup u A 2 ligi imat će 3. listopada kada će ugostiti Maksimir.

 

Košarkaški kamp Novalja