TRENER MLADEN STARČEVIĆ IMA SAMO 3 SENIORA... NIKAD MLAĐA MLADOST U LIGI…

S pripremama za novu sezonu u A 2 ligi centar završava i zagrebačka Mladost čiji će igrački kadar i ove sezone većinom popunjavati juniori Cedevite. Trener Mladen Starčević koji ulazi u svoju četvrtu sezonu u Cedeviti uz rad s juniorima vodit će i Mladost u A 2 ligi koja će prema svemu sudeći imati najmlađi sastav u svojoj povijesti.

” Trenutno u sastavu imamo devet juniora i tri seniora s kojima krećemo u sezonu. Od devet juniora čak šest ih je ulazno (99 godište) i samo tri (Perković, Barišić, Kuzmanović)  koji su izlazno 98 godište. Od starijih igrača tu je Luka Pešut koji se priključio i trenerskom radu u klubu, te dva prošlogodišnja juniora Gašpert i Đurinović. Sve u svemu nemam pravi uvid u mogućnosti ove ekipe jer smo praktički odigrali samo jednu prijateljsku utakmicu. Ono što znam to je da smo stvarno mladi i da moramo puno raditi kako bi se mogli nositi s drugoligašima koji su ipak korak više u odnosu na naše juniore.”…kaže Starčević na početku razgovora koji ipak nemora brinuti o onome o čemu brine veliki broj klubova ” Mi imamo zaista vrhunske uvjete za rad. Praktički četiri dvorane na raspolaganju, i velika mogućnost za individualni rad što koristimo.”

Mladost je posljednjih nekoliko sezona u vrhu A 2 lige, a Cedevita s Starčevićem na klupi u posljednje tri godine na završnom turniru PH za juniore ” Džanan Musa je u seniorskom pogonu i ostaje nam vidjeti hoće li i koliko će participirati u radu s nama. On bi nam puno značio jer bi podigao kvalitet cijele momčadi. Imamo probleme s ozljedama Mihalića i Šetke, ali vjerujemo u njihov brzi povratak. Moramo brzo igrati i učiti, a ja vjerujem da će se i u ovoj A 2 ligi igrati brzo”..ističe Starčević i baca pogled prema suboti i otvaranju drugoligaške sezone u Rudešu ” Čeka nas mala dvorana i vrlo zahtjevan domaćin. Ali ponovit ću da mi jako teško govoriti o našim mogućnostima dok se neodigra nekoliko kola”

Druga liga Centar, 1. kolo

02.10.2015. 18:45Hermes Analitica - KK Furnir (SD Vladimir Prelog)
03.10.2015. 18:00AKK Vern - Samobor (Dom košarke Cedevita)
03.10.2015. 18:00Dinamo Zagreb - Mladost (SD OŠ Rudeš)
03.10.2015. 19:20Sesvete - Maksimir (Srednja škola Sesvete)
03.10.2015. 20:30Medveščak - Zapad (Dom košarke Cedevita)
04.10.2015. 16:00Zagreb - Bosco Zagreb (Dom košarke Cedevita)