VUKOVI UBILJEŽILI DRUGU POBJEDU U FIBA EUROKUPU... MLADOST CIBONE ZA SLAVLJE U LITVI…

Oslabljena Cibona otputovala je u Litvu na susret 2.kola skupine S Fiba Eurokupa i ubilježila i drugu pobjedu. Na gostovanju kod Pieno Zvaigzdesa bilo je 95:90 za momčad Damira Mulaomeorovića koju su u ovom susretu predvodili mladi igrači Ante Toni Žižić (27) i Nik Slavica (24). U neizvjesnoj završnici upravo su Žižić i Slavica bili pokretači značajne pobjede s kojom će Cibona dočekati slijedeću srijedu i derbi protiv francuskog Le Havre-a koji je večeras poražen u Rumunjskoj kod Energie 78:68.

Nakon susreta u kojem je imao samo osam igrača u rotaciji trener Mulaomerović nije skrivao zadovoljstvo ”Došli smo ovdje s puno problema i ostali smo bez nekih igrača koji su ostali odmarati nakon posljednje utakmice. Jako sam ponosan na svoje dečke. Drago mi je da je Slavica bio jedan od najboljih jer je skoro najmlađi. Imali smo manju rotaciju, a igrali smo protiv dobre i jake momčadi. Ono što su igrači napravili na terenu s obzirom na cijelu situaciju, čini me ponosnim. Večeras smo igrali jaku dobru obranu, a na kraju – igrali smo jako pametno i jednostavno. Čak su i Slavica i Rozić igrali četvorku. Bila je to dobra odluka i drago mi je da je Florence proigrao. Slavica i Žižić su pokazali svooj veliki potencijal.”.

Svoju najbolju utakmicu u sezoni odgrao je Nik Slavica koji je ipak nakon suserta imao i dozu samo kritike ”Želim čestitati svojim suigračima. Bila je teška utakmica i sretni smo što smo dobili ovu utakmicu. Imamo velik talent, puno radimo, žrtvujemo se i slušamo trenera. Bio sam jako motiviran, ali nisam zadovoljan svojom igrom, moram biti bolji.”.

Cibonu u nedjelju očekuje gostovanje kod Partizana u 19.kolu ABA lige.