DUBRAVU NAPUSTIO ŠKARA, VRATILI SE PERKOVIĆ I GAZIĆ... LAVOVI S DOMAĆIM SNAGAMA

Dubrava će gostovanjem kod Hermes Analitice otvoriti novu drugoligašku sezonu. Drugu sezonu zaredom, a treću u zadnje četiri godine momčad će s klupe voditi Ivan Lozanić, trener koji je i proteklo ljeto proveo kao asistent jednog od izbornika mladih reprezentacija. Ove godine Lozanić je asistirao Darku Kunceu, izborniku juniorske reprezentacije Hrvatske.

” Krenuli smo s pripremama kao i obično nakon 15. kolovoza. Prvo su radili mlađi igrači, juniori, a kasnije su nam se priključili i stariji igrači. Ekipa je doživjela velike promjene. Ostali smo bez Josipa Škare, najboljeg strijelca lige koji je otišao u Hermes Analiticu. Leon Tomić je otišao u SAD, Frano Bešlić završio karijeru, Ivan Cukrov se vratio u Vodice, a s nama više nije ni Tomislav Jurković. To je pet igrača koji su nas napustili, a došli su Goran Perković i Dario Gazić koji su ponikli u našem klubu, a proteklih sezona bili u Hermes Analitici. Činjenica je da smo deficitarni pod košem, kao i većina klubova u ligi, ali samo kvalitetnim radom možemo ”sakriti” nedostatke. Pripremne utakmice su bile dosta dobre, ali prvenstvo će tek pokazati koliko smo dobro trenirali u posljednjih 40 dana”..kaže Lozanić koji nije previše isticao ambicije u novoj sezoni ” Teško je sada govoriti koliko možemo, ili koliko drugi mogu s obzirom da klubovi svakodnevno dopunjuju rostere, pa će trebati određeni broj utakmica da bi se vidjelo tko će biti u vrhu, a tko nešto niže. Mislim da se prema prikazanom u pripremnom periodu izdvajaju Zapruđe, Hermes Analitica, VERN, pa i Samobor i da će se tu tražiti najbolji klub. Vjerujem da i mi možemo biti u tom krugu kandidata za visok plasman’‘.

Najiskusniji igrači Dubrave u novoj sezoni će svakako biti kapetan Antonio Stojić, Goran Perković, Dario Gazić, Stjepan Bešlić i Mislav Oršanić, a nakon njih niz mladih igrača 96/97 godište s zaštićenim igračima 1998. godište Franom Vujićem, Karlom Kosom i Rafaelom Gašparom.

Zanimljivost je svakako činjenica da su svi igrači koji su prijavljeni za sezonu ponikli u KK Dubrava, što je gotovo nevjerojatan slučaj u našoj košarci.

Ono što muči mnoge klubove su pozicije ”zaštićenih” igrača s obzirom da moraju posuđivati igrače iz Cibone, Cedevite i Zagreba. ” Mi sa mladim igračima nemamo problema, jel imamo svoju dobru školu košarke, i praktički svake sezone imamo dva, tri juniora koji mogu participirati”..naglašava Lozanić i okreće se gostovanju kod Hermes Analitice (petak, 18.45) koji je svojevrsni derbi kola ” Pa ja nebi govorio da je to još derbi kola, jer su se rosteri dosta mjenjali. Mi imamo negativnu tradiciju s njima, ali vjerujem da s dužom klupom imamo šansu u toj utakmici”.

Druga liga Centar, 1. kolo

02.10.2015. 18:45Hermes Analitica - KK Dubrava (SD Vladimir Prelog)
03.10.2015. 18:00AKK Vern - Samobor (Dom košarke Cedevita)
03.10.2015. 18:00Dinamo Zagreb - Mladost (SD OŠ Rudeš)
03.10.2015. 19:20Sesvete - Maksimir (Srednja škola Sesvete)
03.10.2015. 20:30Medveščak - Zapad (Dom košarke Cedevita)
04.10.2015. 16:00Zagreb - Bosco Zagreb (Dom košarke Cedevita)