Granić ”Drugi dio nas veseli, izostala veća podrška lokalne zajednice”…

Odlukom HKS-a o završetku svih natjecanja u Hrvatskoj odahnuli su i u Sesvetama koje su bile u borbi za ostanak u Prvoj ligi. Predsjednik kluba Ivica Granić analizirao je prvu prvoligašku sezonu Sesvećana koju je mogao podijeliti u dva dijela”Mislim da smo u ovih 19 kola pokazali da nismo zalutali u Prvu ligu. Imali smo slabiji početak sezone gdje smo možda i precijenili ovu ligu i s dosta respekta igrali u njoj. Bilo je tu i nesretnih poraza. Promjenom na klupi gdje su pozicije zamjenili Tomislav Vouk i Josip Bulajić krenulo je nekako nabolje čemu je kumovao dolazak Kosa, zatim Amerikanca Maddreda i povratak Juršića. Tušek je podigao svoju formu i u drugom dijelu smo imali pozitivan skor i nekako smo vjerovali da se i sezona nastavila da bi uspijeli izboriti ostanak u ligi. Liga je po očekivanjima bila domaćinska i neizvjesna gdje su u prvom dijelu dominirale Jazine, a u nastavku Bosco.”..ističe Granić kojeg nije iznenadila odluka HKS-a ”Stvorio se jedan pritisak da se donese nekakva odluka koja bi olakšala klubovima daljnje funkcioniranje. Naravno da u ovom slučaju bilo kakva odluka nije najpravednija, ali čini mi se da je ovo nekako najlogičnija jer je vezana za sve lige. Ova odluka je išla nama u prilog, ali sigurno nije klubovima koji su imali ambicije za rang više”

Sesvećani su zahvaljujući velikoj ljubavi prema košarci uspijeli izgurati organizacijski zahtjevnu ligu ”Nismo još zatvorili sve financijske obaveze u ovoj sezoni, ali smo na tragu toga da uspijemo. Ovaj nesvakidašnji prekid sezone i svojevrsni presedan zaustavio nas je u mnogim aktivnostima u tom smjeru. Mi smo imali sreću da smo prije početka ove sezone dogovorili dva sponzora koji su nam puno pomogli u našem radu. Nažalost izostala je podrška lokalnih poduzetnika iz Sesveta. Teško je bilo ove sezone, a još teže će biti najesen jer smo svjesni da nas čeka recesija na svim poljima. Vjerojatno će pomoć gradskog saveza biti manja, ali nećemo se predati već pokušati ovaj klub i dalje razvijati okrenuvši se puno više našoj djeci iz Sesveta gdje nam je cilj da sadašnjih 180 polaznika škole košarke podignemo za barem pedeset posto.”

Entuzijazam je pojam koji će nakon ove pandemije dobiti još veću važnost ”Naši igrači igraju bez ikakvih naknada i cijeli klub počiva na entuzijazmu. Taj pojam će slijedeće sezone imati još veći izražaj jer smo svjesni kakvo nas razdoblje očekuje. Nadamo se da će roster koji je završio ovu sezonu u velikom broju ostati i na jesen što bi nam puno pomoglo u našoj drugoj prvoligaškoj sezoni. Već sada smo u razmišljanjima što i kako dalje i bez obzira na sve ja sam uvjeren da Sesvete zaslužuju status prvoligaša, ali i puno bolji status u samim Sesvetama.”

Sjajni kapetan Dario Papak unatoč godinama stišće zube i nosi momčad prema pobjedama ”Iako ga godine već stišću ja vjerujem da će Dario i na jesen voditi našu momčad. On je ipak klupska ikona. Naravno da ga moramo rasteretiti i smanjiti naša očekivanja prema njemu i prestati misliti da nas on sam može vući do pobjeda.”

Amir Kamari Maddred i predsjednik Ivica Granić

Po prvi puta u povijesti klub je angažirao i Amerikanca Amira Maddreda ”Njegovim dolaskom smo značajno dobili jer smo prije svih imali zamjenu za Papka. Mislim da se pokazao kao pojačanje i mi bi u svakom slučaju željeli da i na jesen nosi naš dres. Naravno to će ovisiti o njegovima životnim željama. On je u Americi diplomirao na međunarodnim odnosima i ukoliko bi kod nas uspio pronaći neko zaposlenje to bi nam značajno otvorilo mogućnost da nastavi karijeru u Sesvetama.”

Granić je uvjeren da će okosnica Sesvećana ostati na okupu i slijedeće sezone koja će financijski biti teža, ali možda i igrački lakša s obzirom da su ove sezone upoznali sve čari ove lige.