Dinamo okrenuo minus 20 i slavio protiv Bosca, Medveščaku vrijedna pobjeda protiv Zagreba…

foto: KK Dinamo

U 2.kolu Prve muške lige za prvaka Dinamo je u KC Dražen Petrović slavio protiv Bosca 85:72. Utakmica koja je imala humanitarni karakter u svrhu pomoći udruzi ”Vukovarski leptirići” ponudila je sva uzbuđenja koja nosi košarka. Bosco je dominirao u drugoj i dijelu treće četvrtine kada je imao 20 razlike (60:40), a Dinamo je svoju veliku seriju 32:5 započeo u završnici treće i nastavio u četvrtoj četvrtini kada je pet različitih igrača (Cvitanović, Garafolić, Klepo, Anzulović, Markota) ubacilo pet trica za +7 (72:65). U završnici je Andro Anzulović dodao još jednu, a pobjedu su potvrdili Josip Škara i Damir Markota.

”Što reći nakon ovakve utakmice. Kapa do poda svim dečkima. Izvukli smo se iz provalije i pokazali karakter kao više puta ove sezone. Ova ekipa zaslužuje napraviti jedan fenomenalan rezultat. Hvala navijačima na podršci i publici koja se okupila u ovom broju. Vjerujem da je i ova humanitarna akcija ostvarila ono što smo htjeli s njom postići”..kazao je trener Dinama Mario Štirjan.

”Čestitao bih Dinamu na zasluženoj pobjedi. Imali smo slab ulazak u utakmicu gdje smo bili preplašeni i nismo pokazali karakter. Onda smo u drugoj četvrtini počeli raditi ono što smo dogovarali i rezultat je sam od sebe došao. Nažalost kako je taj rezultat došao tako je i otišao. Mi smo se u drugom poluvremenu potpuno raspali i ova utakmica je sličila našoj prvoj međusobnoj utakmici jesenas. Danas je presudio karakter i kvalitet igrača Dinama. Ovaj poraz treba što prije pospremiti u ladicu i okrenuti se novim utakmicama”…kazao je trener Bosca Ivan Tomas.

Dinamo su predvodili Luka Cvitanović i Hrvoje Garafolić (5as) sa 16 poena. Škara je dodao 14, a Markota 13 poena uz 11 skokova. Kod Bosca Petar Babić je ubacio 16, Dario Kuzmanović 15, a Luka Babić 13.

Medveščak je u 2.kolu Lige za ostanak slavio protiv Zagreba 77:68 i tako došao na korak od Zagreba čija se rezultatska kriza nastavila. Da bi Medvjedi prvi puta u sezoni mogli slaviti protiv Zagreba pokazala je prva četvrtina (27:19). Tricom Borne Živkovića na poluvremenu je bilo 38:32. Bolje minute gostiju vidjeli smo početkom treće četvrtine kada je Dorian Jelenek povukao Zagreb koji je nakon trice Ivana Radmana i koša Brune Perića zakratko poveo 47:45. Za novu seriju domaćina najzaslužniji je bio Fran Grgić koji je uveo Medveščak u posljednju četvrtinu s +10 (57:47). Iako su imali 16 razlike (68:52) Medveščak je uz male probleme uspio susret privesti kraju.

Borna Živković je za Medveščak ubacio 19, Luka Skorić 17 uz 13 skokova, a Ivan Živković 14. Kod Zagreba Dario Gazić je ubacio 15, a Siniša Štemberger 14.