Cibona na korak od naslova prvaka…

foto: FB KK Cibona

U trećoj utakmici finala doigravanja HT Premijer lige Cibona je slavila u zadru 67:62 i povela 2-1 u seriji na tri dobivene utakmice. Vukovi će u utorak (20.00) u Zadru tražiti novu pobjedu s kojom bi osvojili naslov, a u slučaju poraza odlučujuća peta utakmica bi se igrala u petak u Zagrebu.

Cibona je na krilima Lovre Gnjidića i Tonija Nakića povela 17:13 u završnici prve četvrtine, ali su domaćini odgovorili serijom 14:0 i poveli 27:17. Na poluvremenu je bilo 36:30, a susret je odlučen u posljednje četiri minute u koje su ušlo u egalu (57:57). Tada Nakić i Amar Gegić zabijaju tricu, a Nakić bacanje nakon tehničke pogreške Martina Junakovića i sastav Gašpera Okorna ima +7 (64:57). Uspio je Zadar doći na 65:62, ali je Gnjidić zabio oba bacanja za drugu uzastopnu pobjedu Cibone u finalu.

”Zadržali smo dobru igru u obrani iz prve dvije utakmice i to smo uz greške koje se uvijek događaju držali na nivou. Napad nam mora biti bolji i u tom šutu možemo biti puno bolji. Imamo jedan dan da se odmorimo i uz veću energiju i rotaciju moramo ući u četvrtu utakmicu”..kazao je Lovro Gnjidić, a trener Okorn je dodao ”Jako sam zadovoljan što sam vidio večeras. Vjerovao sam dečkima i oni su morali vjerovati da možemo napraviti mi break u Zadru. Analizirali smo ono što se događalo u prve dvije utakmice i skupljamo informacije iz utakmice u utakmicu. Odlučila je obrana naša večeras, a njihov šut je u prve dvije utakmice bio na pedeset posto. Imali smo jednu crnu rupu nakon trice Drežnjaka iz svog dijela terena i to nas je ukočilo. Zadar je otišao na +10 i tada je sve išlo prema tome da se raspadnemo do kraja. Ipak uz dva TO smo to uspjeli spriječiti i u drugom poluvremenu smo primili samo 26 poena. Na kraju smo pokazali da imamo i stabilnost. Nema nikakve euforije jer nitko nije dobio prvenstvo s dvije pobjede kada se igra na tri pobjede.”

Nakić je ubacio 16 poena (trice 4/5). Roko Prkačin je dodao 13 uz 9 skokova, a Gnjidić 10. Kod Zadra Trevor Thompson je ubacio 14, a Dario Drežnjak 12.