Cedevita Junior zaustavila Cibonu uoči doigravanja…

foto: KK Cedevita Junior

U posljednjem 10.kolu HT Premijer lige za prvaka Cedevita Junior je slavila protiv Cibone 99:87 i zaustavila niz Vukova od sedam uzastopnih pobjeda. Susret nije imao veći rezultatski značaj, a sastav Damira Mulaomerovića bolje je otvorio susret (26:16), a bolja igra Cibosa u drugoj četvrtini rezultirala je minimalnom prednošću na poluvremenu (49:48). U završnici treće četvrtine Filip Bundović je ubacio 9 od 11 poena Cedevite Junior za seriju 11:1 i +10 (75:65) na ulasku u posljednju četvrtinu. Domaćini su rutinski sačuvali prednost u završnici ubacivši četiri trice na najvećih +17 (99:82).

“Ono što sam rekao svojim igračima, mislim da je Cibona Cibona. Prije svega, treba se imati motiv da se takmiči i nadmeće i mislim da smo danas stvarno to pokazali. Drago mi je što i mlađi momci iskorištavaju priliku. Mali Vito Kučić je stvarno iskoristio priliku i zaslužio je priliku, a i svi ostali u rotaciji. Rašić, koji nam se vratio, Bunda koji nam je donio potrebnu sigurnost u napadu… Tako da smo iskoristili ovu utakmicu da se dečki što više dignu i napune samopouzdanjem za ove dvije utakmice koje nas čekaju. Čeka nas težak posao, Gorica koja je uvijek neugodna za nas. Jako neugodna za sve, ne samo za nas. Možemo biti zadovoljni, bez obzira što rezultatski nije ništa značilo. Mislim da je bila dobra utakmica, bilo je puno poena i lijepih poteza.”..kazao je trener CJ Damir Mulaomerović, a prenosi kkcedevitajunior

“Čestitam Cedeviti. Zaslužena pobjeda domaćina. Preloši smo bili. Ako dobiješ 100 poena, nemaš što tražiti. Ja mislim da je to bio naš najveći problem. Moramo razmisliti o tome kako smo izgledali i to je to. Sad počinje playoff. Ja mislim da je to neka sasvim druga priča. Od danas dalje sve to je prošlost i vidjet ćemo kako ćemo reagirati u četvrtfinalu.”..dodao je trener Cibone Gašper Okorn. 

Bundović je predvodio CJ sa 17 poena. Sandro Rašić je dodao 13, a Emir Šabić 12. Kod Cibone Roko Prkačin je ubacio 18, a Lovro Gnjidić (7as) i Nathan Reuvers po 14.

U prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja Cibona će u srijedu ugostiti pobjednika utakmice Furnir – Šibenka, a Cedevita Junior je domaćin Gorici.