Bosco se nakon tri godine vratio u Premijer ligu…

foto: Marin Sušić (hks-cbf.hr)

Nakon Dinama i drugi zagrebački prvoligaš je izborio HT Premijer ligu. Bosco je u drugoj izlučnoj utakmici nadigrao Sonik Puntamiku 78:58 i tako se nakon tri godine vratio u elitni rang naše košarke. Boscu je trebala pobjeda veća od šest razlike, a izabranici Ivana Tomasa nošeni svojim navijačima cijeli susret su bili u rezultatskoj prednosti iako su otpor Zadrana slomili početkom posljednje četvrtine kada su napravili seriju 11:2 i uz tri trice Petra Babića, Ante Smolića i Luke Kature poveli 62:48. Uspio je Sonik doći na minus 10 (62:52) ali je uslijedila nova serija Bosca 12:0. Sjajno prvo poluvrijeme je odigrao Luka Babić koji je u tom periodu ubacio 20 poena za +9 (40:31).

”Teška utakmica u kojoj smo lomili suparnika 35 minuta i nisu se predavali. Bili su čvrsti orah, ali smo na kraju s obranom koju smo igrali dobro veći dio susreta prelomili utakmicu i zasluženo ušli u HT Premijer ligu. Lijep je osjećaj vratiti Bosco u najveći rang naše košarke”…kazao je trener Bosca Ivan Tomas.

”Čestitam Boscu na pobjedi i ulasku u HT Premijer ligu. Danas nismo bili pravi i mučili smo se cijelu utakmicu sa njihovim visokim pritiskom uz našu lošu napadačku večer. To je presudilo u utakmici. Mislim da smo dali maksimum posljednja dva i pol mjeseca kada su nas praktički svi bili otpisali”..kazao je trener Sonika Roko Jurlina.

Luka Babić je predvodio Bosco s 25 poena. Katura je dodao 17, a Petar Babić (7 as) i Smolić (9sk) po 11. Kod Zadrana najviše je ubacio Petar Marić (14)