TRENERI UNIVERSA I PODSUSEDA B CENTAR: UOČI POČETKA SEZONE…

U petak će započeti nova sezona u B ligi centar, a zagrebačku košarku predstavljat će četiri kluba. Porazgovarali smo s trenerima Universa i Podsuseda uoči prvih nastupa i njihovim očekivanjima u novoj sezoni.

Univers će drugu sezonu zaredom s klupe povesti Nikola Piacun, a okosnica momčadi je ostala na okupu ” Imamo mladu potentnu ekipu koja se po mom mišljenju može upustiti u borbu za vrh tablice. Nažalost u ovom pripremnom peridu nismo imali adekvatne uvjete za rad, ali ono što nas može veseliti je svakako činjenica da uskoro dobivamo svoju dvoranu neposredno uz Dom košarke Cedevita. U odnosu na prošlu sezonu u klubu su ostali Nemec, Mohač, Sovulj, Čičko, Ratkaj, a pristigli su nam Martinjak i Čorušić iz Fortune, te igrači koji su prošli omladinsku školu KK Zagreb”..kazat će Piacun na početku razgovora osvrnuvši se na susret 1.kola u Ogulinu, kao i cjelokupnu sezonu ” Bit će težak susret u Ogulinu jer su oni čvrsta i neugodna momčad na domaćem parketu. Nama je otežavajuća činjenica da se nismo još kvalitetno uigrali, ali u svakom slučaju želja nam je pobjeda. Što se tiče ostatka lige mislim da će naši zagrebački klubovi Podsused, Agrodalm i Auctor voditi glavnu riječ na vrhu tablice, a liga bi trebala biti više izjedanečena nego prošle sezone”..zaključit će Piacun.

Premijeru na klupi Podsuseda u subotu će imati Mladen Cetinja koji se nakon godinu i pol dana vraća u trenerske vode i sam svjestan da nije dovoljno upoznat s kvalitetom klubova u ligi” Teško mi je bilo što reći dok neprođe nekoliko kola pa se i sam uvjerim u kvalitetu lige. Mogu biti zadovoljan s većim dijelom odrađenih priprema, a tu prije svega mislim na postavke u obrani i napadu. Imamo ekipu koja nema adekvatnu visinu, pa samim tim moramo biti agresivni u obrani.Nažalost nisam imao više vremena da se poslože kockice do kraja, ali se nadam da možemo kroz prvih nekoliko kola ići naprijed u igračkom i rezultatskom smislu”…kazat će Cetinja koji će sa svojim novim klubom u subotu ugostiti Jasku ” Koliko imam informacija oni su pomladili momčad u kojoj nastupa veći dio juniora Gorice. Očekujemo dobar i agresivan nastup, te naravno prvu pobjedu”zaključit će Cetinja

Mladen Cetinja na klupi Podsuseda

Mladen Cetinja na klupi Podsuseda

Treća Liga - Centar, 1. kolo

16.10.2015. 20:00Novska - Dugo Selo (SŠ Novska)
17.10.2015. 17:45Podsused - Jaska (SD Sutinska Vrela)
17.10.2015. 18:00Ogulin - Univers Bosco (ŠSD Ogulin)
18.10.2015. 13:00Fortuna - Ivanić (SD Zaprešić)
18.10.2015. 14:00Auctor - Petrinja (SD ZV, paviljon 25)
18.10.2015. 16:30Sisak - Agrodalm (SD Brezovica)