Hermes Analitica kompletirala roster za nastavak sezone... Amerikanac zamjena za Vladovića i Rogića, pristigli Proleta, Ćubela i Kalpić…

foto: hks-cbf.hr

Nakon odlaska tri ponajbolja igrača na kraju prvog dijela sezone (Vladović, Rogić, Mileković) uprava Hermes Analitice je brzo reagirala i dovela četiri nova igrača, a momčadi je opet priključen Filip Tončinić. Kako nas je izvjestio trener Zvonimir Mravak na poziciji organizatora igre gdje je nastala najveća praznina odlascima Vladovića i Rogića rješenje je pronađeno u Amerikancu Tevinu Fosteru (25.god/179 cm). Novi igrači su i Marko Proleta (24g/196 cm), Ivan Ćubela (34/201) i Franko Kalpić (21/196). Proleta je prošle sezone nastupao za Alkar, Ćubela je već bio u Hermes Analitici, a posljednju sezonu i pol bio je Mađarskoj. Kalpić je sezonu započeo u prvoligašu Agrodalmu za kojeg je odigrao šest utakmica i u prosjeku ubacivao 10 poena.

Svi igrači izuzev Fostera trebali bi debitirati u kup susretu protiv Gorice (subota, 17h) ” S obzirom da imamo opet praktički pet novih igrača nalazimo se u situaciji da se moramo uigrati tako da i ovu utakmicu gledamo kroz tu prizmu. Naravno da se nećemo odreći eventualnog plasmana na Final Eight ali ono što je nama fokus u ovom trenutku je domaći susret protiv Alkara za dva tjedna i do tada bi se morali što bolje posložiti.”..kaže Mravak.