U UTORAK MEĐUSOBNI SUSRET U DOMU SPORTOVA ABA LIGA: POBJEDE CIBONE I CEDEVITE…

Drugo kolo ABA lige donijelo je pobjede Cibone i Cedevite. Cibona je na domaćem parketu bila bolja od slovenskog prvaka Tajfuna 71:69, dok je Cedevita slavila u Nikšiću (Crna Gora) protiv domaćina Sutjeske 83:68.

Cibona je teško stigla do prve pobjede ove sezone, a trener Slaven Rimac realno nakon susreta nije mogao biti zadovoljan igrom svojih igrača ” I da je Tajfun pobjedio bilo bi zasluženo. Mi smo svjesnio svojih problema, ali gledajući i druge utakmice vidi se da svi imaju nekih problema. Imamo problem u organizaciji igre. Uhvatimo ritam dva puta, pa primimo lagane poene. Početak je sezone. Treba se zavući u dvoranu i raditi, i nema nam drugog lijeka. Želja za pobjedom donijela je određeni pritisak i nervozu. Rezultat i sve drugo je moja odgovornost. Mislim da će Tajfun biti svima tvrd orah.”..kazao je Rimac i okrenuo se gradskom derbiju s Cedevitom u utorak (Dom sportova, 19h) ” Igrali smo s njima u pripremnom periodu. Imaju roster za najveće rezultate u ligi i nama je to odlična prigoda da vidimo kako možemo odgovoriti njihovoj igri”.

Cibonu je u pobjedi protiv Tajfuna predvodio Ante Toni Žižić koji je ubacio 19 poena, a Filip Krušlin i Marko Jagodić Kuridža su dodali po 10.

Cedevita je u Nikšiću u zadnjoj četvrtini (29:14) slomila otpor domaćina koji je kao i Tajfun debitant u ligi i slavila pobjedu 83:68. Cedevitu se predvodili Miro Bilan 20, Jacob Pullen sa 18 i James White s 14 poena.