ABA: Ciboni još jedan produžetak…

foto: Marin Sušić

Samo dvadesetak sati kasnije nakon pobjede kod Cedevite Junior u produžetku košarkaši Cibone su igrali još jedan produžetak. U 23.kolu ADmiralBet ABA lige Vukovi su u Zagrebu slavili protiv FMP-a iz Beograda 110:99. U zanimljivom susretu gosti su do produžetka stigli tricom Charlesa Moora, a u produžetku su Cibosi nakon prednosti gostiju 97:94 kreirali seriju 16:2 gdje su glavne uloge imali Borna Kapusta (20p, 11as), Krešimir Radovčić (18), Domagoj Vuković i Ivan Majcunić po 11, a prvo ime susreta bio je Lovro Mazalin s 32 poena i 13 skokova. Kod FMP-a Moore je ubacio najviše (23).

„Odigrali smo veliku utakmicu. Posebno mi je drago da smo riješili enigmu skoka. Imali smo 38 uhvaćenih lopti od čega 11 u napadu. Također i veliki broj asistencija. Svi koji su igrali imali su svoje dobre role. Netko kroz šut, a neki kroz asistencije ili defanzivu. Igrali smo puno zonu i bila je dobra. S obzirom na jučerašnju utakmicu koja je također otišla u produžetak ja sam oduševljen. Imali smo samo osmoricu u rosteru, a ubacili 110 poena. U samopouzdanju nam je puno pomogla jučerašnja pobjeda u Trnskom. Vidjelo se to i u produžetku u kojem smo ubacili čak 18 koševa. Teško mi je izdvajati igrače. Baš svi su bili odlični. Mazalin je možda odigrao i utakmicu karijere. Kod vodstva 92 89, sedam sekundi prije kraja dogovorili smo se kako ćemo napraviti prekršaj. No, mlada smo ekipa, sve je dečkima oprošteno“...kazao je trener Cibone Josip Sesar. 

Bila je ovo deveta pobjeda Cibone s kojom je ostala u borbi za doigravanje, a već u srijedu od 18 sati dočekuje Furnir u 3.kolu HT Premijer lige za prvaka.