ŽKK MEDVEŠČAK ZA VIKEND U PODGORICI... UOČI ZAVRŠNICE REGIONALNE LIGE…

FOTO: Pixell

Nakon završnice Kupa Ružice Meglaj Rimac koja je odigrana protekli vikend i gdje su osvojile (obranile) trofej košarkašice Medveščaka već ovaj vikend očekuje novo veliko iskušenje. U subotu i nedjelju nastupit će u Podgorici na završnom turniru Regionalne lige gdje će pored domaćina Budućnosti Bemax i Medveščaka još igrati Radivoj Korać iz Beograda i Kvarner iz Rijeke.

Uoči puta porazgovarali smo s trenerom Medveščaka Braslavom Turićem koji se još jednom osvrnuo na završnicu Kupa Ružice Meglaj Rimac, a prije svega na finalnu utakmicu ” Sigurno je da u glavama naših cura uoči finala s Kvarnerom vrijedila činjenica da smo u sva četiri međusobna susreta ove sezone ubilježili pobjedu. Ovoga puta teže nego što je bilo u prethodnim utakmicama prije svega zbog nekoliko činjenica a to su da smo ipak za nijansu imali težeg suparnika u polufinalu, da nije mogla nastupiti Ana Čačić na koju se sada ekipa potpuno prilagodila, ali i da smo u prvom poluvremenu trebali imati veću prednost. Na to sve došle su i ozljede igračica, od Anje Majstorović, preko Borović i Džankić koje sada pokušavamo osposobiti za ovaj turnir u Podgorici”.

foto: sportsport.ba

foto: sportsport.ba

Medveščak u četvrtak navečer autobusom kreće put Crne Gore, a u petak će od 17 sati trenirati u dvorani Morača gdje ih u subotu od 16 sati očekuje polufinale s Radivoj Koraćem iz Beograda ” Ostali smo bez Majstorović koja je slomila kost u šaci, a vjerujemo da će ostale igračice biti spremne za ovu utakmicu u kojoj je Radivoj Korać blagi favorit. Dobili su nas dva puta ove sezone, ali Kup sustav je specifično natjecanje i mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo izboriti finale gdje bi nas vjerojatno čekao domaćin koji je najveći favorit završnice. Radivoj Korać se još pojačao za ovu završnicu sa Jovanom Pašić i Natašom Ivančević i bit će nam veliki izazov”…zaključio je Turić kojem će nakon ovog završnog turnira dobro doći par dana odmora s obzirom na naporan ritam koji je imao posljednjih dvadesetak dana kada je imao dvije utakmice s reprezentacijom Hrvatske u kvalifikacijama za Eurobasket, ali i završnicu Kupa Ružice Meglaj Rimac.

Live stream utakmica završnice u Podgorici možete pratiti na ovom linku.