Trener Trešnjevke 2009 uoči početka doigravanja.... Nemec ”Uloga favorita nije namjenjena juniorkama”…

Košarkašice Trešnjevke 2009 u subotu (17.00h) u SD Trnsko dočekuju Ragusu iz Dubrovnika u prvoj utakmici polufinala doigravanja. Trener Dean Nemec ističe zadovoljstvo pripremnim periodom uoči završnice prvenstva gdje njegova ekipa tri tjedna nije igrala službenu utakmicu ”Naša U17 ekipa je prošli vikend imala završnicu WABA lige i to ih je dosta iscrpilo. Činjenica da smo imali dosta vremena da se spremimo za ove dvije utakmcice s Ragusom koje ćemo igrati u tri dana. Ragusa je imala završnicu kupa i ekipu koja je sastavljena od deset kvalitetnih igračica. Ovo je za njih najbolja sezona u zadnjih nekoliko godina i sigurno nas čekaju najmanje dvije teške utakmice. Mnogi nas ističu kao favorite, ali bi ja rekao da je teško biti favorit s juniorskom ekipom protiv ekipe koja ima niz seniorskih igračica”..kaže Nemec koji se osvrnuo na ovogodišnje susrete s Ragusom

”Dolje smo ih uvjerljivo dobili kada one nisu bile kompletne, a u Zagrebu smo odigrali jednu čudnu utakmicu s malim (47:46) brojem poena. Teško mi je sada bilo što prognozirati ili reći da bi volio da igramo kao u najboljem dijelu ove sezone. Puno je oscilacija. Izgubili smo neke utakmice koje smo mogli dobiti i gdje smo vodili kao npr. u Zadru (Kup R.Meglaj Rimac), a isto tako neke smo utakmice pobjedili, a objektivno nismo bili na razini naših mogućnosti. Zbog ovog ubrzanog ritma ovo pripremnu smo podijelili na dva ciklusa. Jedan je vezan za ove dvije utakmice nakon kojih nam dio ekipe odlazi na završnicu PH za srednje škole, a drugi će biti vezan s njihovim povratkom s te završnice uključujući eventualnu treću utakmicu s Ragusom ili finalnu seriju”.

”U prvenstvu imamo uspješnu sezonu sa samo jednim porazom više nego prošle godine kada smo imali Anu Lelas i to nas može činiti ponosnim. Cure su odigrale veliki broj utakmica kroz WABA ligu i ja im na tome čestitatam. Sve što napravimo u završnici sezonu biti će samo plus za našu mladu ekipu”...kazao je na kraju trener Trešnjevke 2009.