Medveščaku peti uzastopni naslov u Kupu Ružice Meglaj Rimac…

foto: hks-cbf.hr

Košarkašice Medveščaka osvojile su peti uzastopni naslov pobjednika Kupa Ružice Meglaj Rimac. Zagrepčanke su u finalu završnog turnira u Puli slavile protiv Šibenika 60:57. S početnih 12:2 uz šest poena Ane Vojtulek otvorio je Medveščak utakmicu, ali Šibenčanke su brzo uzvratile i već početkom druge četvrtine preko Marin i Melendez povele 24:21. Neizvjesnost je potrajala do prvih minuta treće četvrtine (37:37) kada Medveščak preko Vujtulek, Tadić i Todorić radi seriju 14:0 za 51:37. Uporni Šibenik na krilima Tayre Melendez u završnici je stigao na mini zaostatak (58:57), ali je Lucija Skorić pogodila oba bacanja, a pokušaj Melendez da izbori produžetak nije bio uspješan.

”Teže što smo očekivali, ali hvala Bogu kad se pobijedi sve se zaboravi. Dobro standardno otvaranje i onda smo upali u rupu. Čekali su nas u klinu u brzim završecima gdje nismo izvodili dodatna dodavanja pa smo ulazili u nepotrebne dvokorake. Oni su se vratili do poluvremena. Odigrali smo odličnu treću četvrtinu u kojoj smo se potrošili napadački i kasnije nismo bili koncentrirani u napadu, ali smo obranom uspijeli izvići i privesti utakmicu kraju”..kazao je trener Medveščaka Braslav Turić.

Vojtulek je predvodila Medveščak s 28 poena i 16 skokova. Iva Todorić je dodala 10 uz 8 skokova, a Matea Tadić 8 uz 9 skokova i 6 asista. Kod Šibenika Melendez je ubacila 29 poena.