Zagrepčanke u finalu nadigrale Ragusu... Medveščak četvrti puta pobjednik Kupa ”Ružice Meglaj-Rimac”…

foto: dubrovački.hr

Košarkašice Medveščaka četvrti puta uzastopno dižu trofej pobjednica Kupa Ružice Meglaj Rimac. U današnjem finalu u Dubrovniku izabranice Braslava Turića svladale su domaćina Ragusu 77:50. Zagrepčanke su već do poluvremene rješile pitanje pobjednika u ovom susretu jer su imale prednost 47:21. 

Iva Borović je ubacila 25 poena, Matea Tadić 16, a Patricia Bura 15 (9 sk). Opet je skakački bila raspoložena Iva Todorić koja je uz 11 poena imala 10 skokova. Ragusa je ubacila 11 trica, a najviše je dodala Romana Stojanović (20).

”Hvala svima na čestitkama. Pripremali smo na ovo. Nismo smjeli dozvoliti lagan šut za tricu Ine Marin, Josipe Zovko i Romane Stojanović. Loše smo otvorili utakmicu, primili 3,4 lagane trice, ali nakon prve četvrtine smo taj dio popravili. Napravili razliku u drugoj četvrtini. Unatoč plus 26 na poluvremenu dogovorili smo se da moramo biti još bolji. Znate, gledajući polufinale između Raguse i Zadra govorio sam na tribinama: Zadar, ukoliko ne napravi razliku, ne ode na 20 razlike, Ragusa se može vratiti. Budući smo imali takvih neugodnih iskustava, hvala Bogu ne često, to su igračice znale te nije bilo opuštanja“, istaknuo je nakon susreta trener Medveščaka, a prenosi http://www.hks-cbf.hr/.