Džankić ”Nadam se povratku u reprezentaciju”…

Na individulnim treninzima u Dubravi sreli smo Ružicu Džankić, nekadašnju igračicu Croatie 2006, Medveščaka i Trešnjevke 2009 koja se sprema za nove inozemne izazove. Proteklu nedovršenu sezonu provela je u redovima talijanskog drugoligaša Ponzana na sjeveru Italije.

”Iznenađujuća razina košarke za mene s obzirom da je to druga liga. Bila je to dobra sezona za oporavak od ozljede i vraćanje samopouzdanja. Osobno sam zadovoljna iako ekipni rezultat nije bio na nekom većem nivou. Nije realan povratak tamo slijedeće sezone već se nadam nekom većem izazovu’‘..ističe Ružica koja se nalazila u žarištu epidemije u Italiji početkom ožujka ”Bila sam mjesec i pol dana u karanteni bez izlaska vani osim do dućana. Čekala sam neku priliku da se dovezem doma i uz pomoć veleposlanstva stigla sam taxijem do granice gdje me dočekala moja obitelj i uz sve mjere uspjela sam doći doma na Uskrs.”

Osim u Hrvatskoj igrala je u Rusiji, Rumunjskoj, Mađarskoj i spomenutoj Italiji, a nema nekih izrazitih želja gdje bi voljela nastaviti karijeru ”Kada gledam neke ljepote zemlje onda je to Italija, ali stvarno mi nije važno već samo činjenica da igram u što boljem i organiziranijem klubu. Na meni je da se što bolje pripremim i dočekam spremna nove izazove”

Ružica koja je s Medveščakom osvojila tri prvenstva i dva Kupa prati događanja u Hrvatskoj iako je svjesna da je prva liga iz godine u godinu sve skromnija ”Po meni je Druga talijanska liga četiri puta jača od naše prve lige u kojoj u velikom broju igraju kadetkinje. Teška je situacija i čini mi se da će biti još i teža zbog ove pandemije. Tako da me ne čudi što veliki broj cura odlazi u inozemstvo. Nije dobro kada odlaze mlade jer im se većinom dogodi razočarenje ako ne krene onako kako su zamislile, a opet je činjenica da u Hrvatskoj teško mogu napredovati zbog svih problema koje imamo”.

Za koji dan će proslaviti 26-ti rođendan, a jedna od ljepših želja bi bila povratak u reprezentaciju koja je odlično otvorila kvalifikacije za EP ”Odlično posložena reprezentacija s odličnom kemijom. Cure na čelu s izbornikom su odradile odličan posao. Nadam se da ću se u drugom krugu uspijeti vratiti u reprezentaciju i biti dio ekipe koja će izboriti željno čekani nastup na Euru”