U petak sastanak pred početak lige kadeta i pretkadeta…

foto: FB KK Podsused

U petak 21. kolovoza 2020. godine sa početkom u 12.00 sati u prostorijama Košarkaškog saveza Zagreba, Savska cesta 137/-I. kat održati će se sastanak klubova muških kadetskih liga.

I.LIGA:

Ukoliko se iskaže interes klubova za igranje MK HRLC I. lige, organizirat će se kvalifikacije. Klubovi: Cibona, Cedevita junior, Dinamo Zagreb, Dubrava i Mladost igrat će MK HRLC I. ligu, a za preostala tri mjesta klubovi će igrati kvalifikacije. Sustav natjecanja kvalifikacija odredit će se ovisno o broju prijavljenih ekipa. Zbog kratkih rokova za odigravanje MK HRLC I. lige, za igranje kvalifikacija mogu se prijaviti klubovi koji su sezoni 2019/20. igrali MK HRLC I. ligu ili MK HRLC II. ligu, a u sastavu su imali igrače 2004. i mlađe godište i klubovi koji su u sezoni 2019/20. igrali Mušku pretkadetsku HRLC I. ligu i u sastavu su imali igrače 2005. godište. Klubovi koji igraju kvalifikacije i ne ostvare pravo igranja u I. ligi, igrat će ligu u kojoj su ostvarili pravo nastupa na temelju plasmana iz natjecateljske sezone 2019/20.

Muška kadetska Hrvatska regionalna liga Centar (MKHRLC) igra se po dvokružnom bod sistemu. Prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani klub MK HRLC I. lige stječe pravo nastupa u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Jedinstvena kadetska liga igra se od 09.01.2021. – 15.05.2021. godine, a završnica od 27. do 30.05.2021. godine. Po završetku drugog kruga natjecanja u MK HLRC I. ligi, klubovi koji ostvare plasman od 4. do 8. mjesta igraju I. krug natjecanja Kupa Regija. Liga se igra jednokružno (domaćin utakmice ekipa koja ima bolji rezultat iz međusobno odigranih utakmica MK HRLC I. lige). Međusobni rezultati odigranih utakmica ekipa iz MK HRLC I. lige prenose se u tablicu I. kruga natjecanja Kupa Regija. Dvije najbolje plasirane ekipe stječu pravo nastupa u II. krugu Kupa Regija.

Kvalifikacije bi startale 29.kolovoza, a utakmice 1.kola na rasporedu su 19./20. rujna.

Ukoliko epidemiološke mogućnosti dopuste II. III. i IV.kadetska liga startale bi 26.rujna.


Sastanak predstavnika klubova I.muške pretkadetske lige održati će se 21.kolovoza u 14.00 sati u prostorijama Košarkaškog saveza Zagreba, Savska cesta 137/-I. kat.

Ukoliko se iskaže interes klubova za igranje MK HRLC I. lige, organizirat će se kvalifikacije. Klubovi: Cedevita junior, Cibona i Dinamo Zagreb igrat će MK HRLC I. ligu, a za preostalih pet mjesta klubovi će igrati kvalifikacije. Sustav natjecanja kvalifikacija odredit će se ovisno o broju prijavljenih ekipa. Zbog kratkih rokova za odigravanje MPK HRLC I. lige, za igranje kvalifikacija mogu se prijaviti klubovi koji su sezoni 2019/20. igrali MPK HRLC I. ligu ili MPK HRLC II. ligu, a u sastavu su imali igrače 2006. i mlađe godište i klubovi koji su u sezoni 2019/20. igrali Mušku Hrvatsku regionalnu ligu Centar dječaci U13 I. ligu i u sastavu su imali igrače 2007. godište. Klubovi koji igraju kvalifikacije i ne ostvare pravo igranja u I. ligi, igrat će ligu u kojoj su ostvarili pravo nastupa na temelju plasmana iz natjecateljske sezone 2019/20. Prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani klub MPK HRLC I. lige stječe pravo nastupa u Jedinstvenoj pretkadetskoj ligi. Jedinstvena pretkadetska liga igra se od 08.01.2021. – 25.04.2021. godine, a završnica od 27. do 30.05.2021. godine. Po završetku drugog kruga natjecanja u MPK HLRC I. ligi, klubovi koji ostvare plasman od 4. do 8. mjesta igraju I. krug natjecanja Kupa Regija. Liga se igra jednokružno (domaćin utakmice ekipa koja ima bolji rezultat iz međusobno odigranih utakmica MPK HRLC I. lige). Međusobni rezultati odigranih utakmica ekipa iz MPK HRLC I. lige prenose se u tablicu I. kruga natjecanja Kupa Regija.

Dvije najbolje plasirane ekipe stječu pravo nastupa u II. krugu Kupa Regija.

Utakmice 1.kola na raspoedu su 19./20.rujna, a početak II. III. i IV.lige pretkadeta zakazan je za 6.veljače 2021.