S povratnikom Puljkom Bosco želi u vrh…

foto: basketball.hr

Iza košarkaša Bosca su gotovo dva mjeseca priprema za novu sezonu koju će otvoriti gostovanjem kod Jazine Arbanasa u Zadru. Prošlosezonska nakana da se izbori povratak u HT Premijer ligu nije ostvarena zbog prekida prvenstva, ali rezultatskog imperativa što se tiče osvajanja prvog mjesta nema ”Uz sve probleme koji su nas pratli kroz pripreme gdje nismo imali ni adekvatan period vremenski kvalitetnog treninga uslijed pandemije u ovom trenutku mi nismo o optimalnoj formi što je pokazala i nedavna Kup utakmica.Ova sezona nam mora biti sezona u kojoj se želimo stabilizirati i dati više prostora mladim igračima kao što su Krajnović i Tomić. To naravno neće značiti da bježimo od želje za povratkom u HT Premijer ligi nego kao neki početni cilj ističemo plasman među četiri najbolje momčadi, odnosno doigravanje”..ističe sportski direktor Goran Perić koji će uz Luku Jovanovića kormilariti trenerskom strukom.

Sastav Bosca odiše iskustvom, a prednjače povratnici Hrvoje Puljko i Petar Babić, te Luka Katura, Marin Zrnić, Damir Mijić i Marko Petrović, a značajan je i ostanak centra Makura Puoa ”Pomoć pod košem stigla nam je i u vidu Filipa Varge Brzice, nekadašnjeg igrača Cedevite Junior. S njim smo zaključili roster s kojim ulazimo u sezonu punu nepoznanica. S obzirom na ovu trenutnu situaciju teško je bilo što prognozirati, kao što je teško prognozirati što možemo očekivati u Zadru u nedjelju. Oni su značajno promjenili roster, a došla je i suradnja s KK Zadar. Sigurno da će nam trebati opet nekoliko kola da vidimo gdje smo. Prošle sezone smo imali slab start, ali kako je sezona odmicala igrali smo sve bolje. Sada bi voljeli od početka imati jedan kontinuitet dobre igre i rezultata”.

Ovo bi mogla biti još jedna zanimljiva sezona u Prvoj ligi ”Liga je sve jača i sve kvalitetnija. Po mnogo čemu je Cedevita Junior prvi favorit, ali ima još dosta klubova koji imaju dobre momčadi kao što su Dubrovnik ili Kaštela. Nama je cilj da budemo ravnopravni i konkurentni sa svima pa ćemo vidjet gdje će nas to dovesti”…kazao je Perić.

Prva liga, 1. kolo

10.10.2020. 16:00KK Ribola Kaštela - Zagreb
10.10.2020. 18:00Samobor - KK Pula 1981
10.10.2020. 18:30Cedevita Junior - Sesvete (Dom košarke Cedevita)
11.10.2020. 16:00Dinamo Zagreb - Omiš Čagalj Tours (KC Dražen Petrović)
11.10.2020. 16:00KK Jazine Arbanasi - Bosco Zagreb
11.10.2020. 17:00KK Dubrovnik - KK Kvarner 2010

Košarkaški kamp Novalja