PRVI PORAZ CEDEVITE, TREĆI CIBONE... ABA LIGA: PORAZI CEDEVITE I CIBONE…

foto: ABALIGA.com

Četvrto kolo ABA lige neće po dobrome pamtiti hrvatski klubovi. Cedevita je poražena u Novom Mestu kod Krke, Cibona na domaćem parketu od Union Olimpije, a Zadar je teško stradao u Podgorici kod Budućnosti.

Cedevita je prvi poraz u sezoni doživjela kod Krke. Bilo je 85:77 u utakmici u kojoj je Cedevita na startu povela 11:3, a domaćini sredinom treće četvtine imali prednost 55:44. U zadnjih deset minuta Krka je ušla s prednošću 59:55, a Cedevita posljednje vodstvo imala sredinom posljednje četvrtine (71:68). Završnicu su bolje odigrali domaćini koje su predvodili Sinovec s 19 poena, sedam skokova i tri asistencije i Lalić sa 17 poena i šest skokova. Kod Cedevita Miro Bilan je ubacio 14 poena, četiri skoka i dvije asistencije. Luka Babić dodao je 10 poena, četiri skoka i tri asistencije, Pullen je zabio 12 poena uz dvije asistencije.

Nakon susreta trener Cedevite Veljko Mršić je kazao “Naletjeli smo na dobru momčad. Koliko god se upozoravalo, teško je biti spreman dok to ne doživiš na vlastitoj koži. Svaka ekipa igra i svaka ekipa želi pobijediti. Kao što mi želimo pobijediti u Euroligi kada budemo išli igrati protiv jednog Olympiakosa i ekipa puno zvučnijih i s puno većim imenima i budžetima, tako i ovdje dođu ekipe kao što su Krka i Sutjeska koje također žele pobijediti. Ako nismo pravi, može se izgubiti na svakom terenu, i doma i vani. Krka je večeras pokazala da je dobra ekipa, koja je dobro vođena. Zasluženo je pobijedila i na tome im čestitam”..prenosi službena stranica kluba.

Cedevita će u nedjelju od 19.00 sati u Domu sportova II ugostiti Crvenu zvezdu.

Cibona je u zanimljivom susretu poražena na domaćem parketu od Union Olimpije 79:75. Gostima je pripalo prvo poluvrijeme 43:36, a u finišu treće četvrtine imali i 18 razlike (59:41). Cibona se u susret vratila u posljednjih deset minuta kada je uspijela izjednačiti na 68:68, a u završnici i na 75:75. Ipak pobjedu gostima donosi Zack Wright koji je predvodio Union Olimpiju sa 16 poena. Kod Cibone Dardan Berisha je ubacio 22, a Marko Jagodić Kuridža 13 poena.

Vukovima je ovo bio treći poraz, a trener Slaven Rimac nakon susreta je kazao “Nema se tu što drugačije reći od prijašnjih utakmica. Možda danas, s obzirom da smo ipak na domaćem terenu, morali smo ipak imati neku veću mirnoću i pamet. Ali sve što sno pokušavali, nismo uspjeli postaviti. Možemo plakati još tri mjeseca ili se okrenuti dalje” priznao je Rimac.

Cibona u ponedjeljak gostuje kod Metalca u Valjevu.

Košarkaški kamp Novalja