Zadar odveo Cedevitu u majstoricu…

foto: kkcedevita

U četvrtoj utakmici polufinala doigravanja Zadar je slavio u Domu sportova protiv Cedevite 84:78 i izjednačio seriju na 2-2, a odluka o finalistu i suparniku Cibone pasti će u Zadru. Gosti su od početka susreta pokazali da ovaj susret neće sličiti onome od prije sedam dana kada je Cedevita u Zagrebu slavila s 38 koševa viška. Dobio je Zadar prvu četvrtinu 24:18, na poluvremenu imao 44:42. Zagrepčani su najbolji dio susreta imali u trećoj četvrtini kada su stigli do prednosti 55:48. Nije se Zadar predavao već uzvratio serijom 11:0, a na ulasku u posljednju četvrtinu imao +3 (62:59). U posljednjih deset minuta Lovre Bašić je ubacio tricu, pridodali se Vladimir Dašić i Luka Žorić koji su odveli goste na +13 (78:65).

Žorić je ubacio 18 poena, Bašić 17, a Dašić (13sk) i Luka Božić po 13 poena. Kod Cedevite Jacob Pullen je ubacio 16 poena (trice 2/7), Andrija Stipanović 14, a Domagoj Bošnjak 13 poena.

“Mi kao da smo nakon pobjede u Zagrebu mislili da je serija završena. Zadar je to dobro iskoristio. Igrali su pametno i to je čisto zaslužena pobjeda. Mi nismo uspjeli naći svoj ritam, tako da tu nema previše plakanja. Okrećemo se petoj utakmici. Neće nam biti lako, no sami smo se doveli do toga. Treba reagirati kvalitetno i ja vjerujem u svoju momčad. Dosta smo zakomplicirali, no to je isto sport.”..kazao je trener Cedevite Slaven Rimac, a prenosi kkcedevita.hr