ŠEST POBJEDA U DRUGOM DIJELU ZA MIRAN ZAVRŠETAK LIGE... USPJEŠAN NASTUP U PRVOJ A-2 SEZONI…

Jedan od klubova koji su obilježili ovu sezonu u A 2 ligi centar su svakako Sesvete koje su s osam pobjeda ligu završile na osmom mjestu, a ono što je posebno zanimljivo je da su po četiri pobjede ostvarili u Sesvetama i na gostovanjima (tri u Domu košarke Cedevita). Posljednji susret u četvrtak navečer u Dubravi nije imao za njih veću rezultatsku draž, ali i bez prvog ”zaštićenog” igrača Davida Blaževa (potpisao za GKK Šibenik) i više nego značajno namučili Dubravu kojoj je pobjeda bila potrebna za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta.

”Dubrava je odigrala dobru utakmicu i zaslueno pobjedila, ali i mi smo s obzirom na okolnosti i da smo igrali s dva kadeta na ”zaštićenom” godištu pružili dobru utakmicu. Kadetima je ovo bio premijerni nastup, i ja kao trener sam zadovoljan”..kazao je trener Sesveta Tomislav Vouk koji se osvrnuo i na prvu drugoligašku sezonu Možemo biti zadovoljni sezonom. Od početka sezone sam vjerovao da možemo ostati u ligi. Prvi dio smo imali nekoliko nesretnih poraza i trebalo nam je vremena da se priviknemo na ritam A 2 lige. Drugi dio je bio puno bolji gdje smo dobili šest u zadnjih osam utakmica do susreta s Dubravom. Nadam se da će svi naši ključni igrači ostati i slijedeću sezonu jer mi smo ipak ”klapa”.  Već dugo smo zajedno i iskreno vjerujem da ćemo dobiti malo više termina za treninge”.

Sesvete u posljednjem susretu u Dubravi...

Sesvete u posljednjem susretu u Dubravi…

Sesvećani imaju i najboljeg strijelca lige Daria Papka (22 poena po utakmici), ali i iskustvo Filipa Bašljana. Nećemo zaboraviti odličnog Blaževa koji je bio ponajbolji igrač lige na poziciji ”zaštićenog” godišta što ga je odvelo u A-1 ligaša Šibenik. Veliku ulogu pružili su i bivši igrači Dubrave Domagoj Barac, Philip Babić, Nikola Raguž i Mirko Semren koji su dali značajan doprinos u uspjehu Sesvećana kao debitanata na drugoligaškoj sceni.

Dario Papak pvi strijelac lige

Dario Papak prvi strijelac lige

 

 

Košarkaški kamp Novalja