ZAGREB BEZ PORAZA U SEZONI PRVI FAVORIT... U TRNSKOM ZAVRŠNI TURNIR PH ZA KADETE…

U organizaciji KK Zagreb u dvorani Trnsko u subotu i nedjelju održat će se završni turnir Prvenstva Hrvatske za kadete. Nakon polufinalnih turnira prije dva tjedna nastup među četiri najbolja kluba izborili su Zagreb, Cibona, Split i Zadar.

U polufinalnim susretima u subotu će igrati Cibona – Split (18) i Zagreb – Zadar (20.15).

Domaćin Zagreb u završni turnir ulazi kao favorit s obzirom na činjenicu da je momčad Andreja Tesle neporažena ove sezone s uvjerljivim nastupima. Zanimljivo da je ova selekcija Zagreba prije dvije godine bila prvakom Hrvatske na završnom turniru za mlađe kadete koji je održan upravo u Trnskom ” Mislim da pritiska nemamo. Svjesni smo da naši nastupi najviše ovise o nama. Moramo respektirati sve protivnike. a prvo Zadar koji može biti vrlo nezgodan. Ja vjerujem u naš prolaz u finale i susret protiv Cibone koja je ipak iskusnija od Splita”…kazat će Tesla koji je nam je kazao i nešto o mogućem novom finalu Zagreba i Cibone ” U jednoj utakmici sve je moguće. Bez obzira što smo mi dva puta ove godine pobjedili morat ćemo igrati najbolje što znamo”.

kadeti KK Zagreb

kadeti KK Zagreb

Cibona je polufinalni turnir u Koprivnici uvjerljivo osvojila, a trener Josef Dulibić maksimalno je fokusiran na polufinalni susret protiv Splita ” Činjenica da su sa Zagrebom odigrali jako dobru utakmicu u Dubrovniku govori o njima. Značajan dio ekipe čine igrači 2001. godište što nama daje prednost u iskustvu. Mislim da imamo širu klupu i to bi trebali iskoristiti”..kaže Dulibić koji s osvrnuo na završni turnir ” Zagreb je najveći favorit, a činjenica da su nas dva puta ove sezone dobili kombinirano 45 razlike govori njima u prilog. Ukoliko izborimo finale dat ćemo sve od sebe da odigramo utakmicu koja bi mogla biti neizvjesnija nego dosadašnje”.

kadeti Cibone

kadeti Cibone

RASPORED ZAVRŠNOG TURNIRA:

Subota, 28.05.2016.

18.00  Cibona – Split
20.15  Zagreb – Zadar

Nedjelja, 29.05.2016.

16.30  Utakmica za 3.mjesto
18.45  Utakmica za 1.mjesto