U srijedu sastanak muških kadetskih i pretkadetskih klubova…

Sastanak predstavnika klubova, u povodu početka natjecanja Muške kadetske Hrvatske regionalne lige Centar održati će se  u srijedu 25.08.2021. sa početkom u 12.00 sati u prostorijama Košarkaškog saveza Zagreba, Savska cesta 137/III. kat.

Prvenstvo kadeta u organizaciji Košarkaškog saveza Zagreba odvija se u četiri lige. Na temelju plasmana Muške kadetske HRLC iz natjecateljske sezone 2020/21. formiraju se lige:

 I. LIGA:

1. CIBONA
2. CEDEVITA JUNIOR
3. BOSCO
4. DUBRAVA
5. DINAMO ZAGREB
6. PODSUSED
7. MLADOST
8. ZAPAD

 II. LIGA

1. HERMES ANALITICA
2. SAMOBOR
3. MEDVEŠČAK
4. IVANIĆ
5. SESVETE
6. ZABOK
7. ZAPRUĐE
8. SISAK

 III. LIGA

1. DINAMO ZAGREB II
2. GORICA
3. PEŠĆA
4. DUGO SELO
5. UNIVERS
6. FORTUNA
7. MLADOST II
8. CIBONA II

IV.LIGA

1. BOSCO II
2. ZAPAD II
3. OGULIN
4. MEDVEŠČAK II
5. JASKA
6. LARUS
7. MAKSIMIR
8. TUŠKANAC

Ukoliko se iskaže interes klubova za igranje MK HRLC I. lige, organizirat će se kvalifikacije. Klubovi: Cibona, Cedevita junior, Bosco, Dubrava, Dinamo Zagreb i Podsused igrat će MK HRLC I. ligu, a za preostala dva mjesta klubovi će igrati kvalifikacije. Sustav natjecanja kvalifikacija odredit će se ovisno o broju prijavljenih ekipa. Klubovi koji igraju kvalifikacije i ne ostvare pravo igranja u I. ligi, igrat će ligu u kojoj su ostvarili pravo nastupa na temelju plasmana iz natjecateljske sezone 2020/21. Muška kadetska Hrvatska regionalna liga Centar (MKHRLC) igra se po dvokružnom bod sistemu. Prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani klub MK HRLC I. lige stječe pravo nastupa u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Jedinstvena kadetska liga igra se od 08.01.2022. – 14.05.2022. godine, a završnica od 26. do 29.05.2022. godine. Po završetku drugog kruga natjecanja u MK HLRC I. ligi, klubovi koji ostvare plasman od 4. do 8. mjesta igraju I. krug natjecanja Kupa Regija.

Liga se igra jednokružno (domaćin utakmice ekipa koja ima bolji rezultat iz međusobno odigranih utakmica MK HRLC I. lige). Međusobni rezultati odigranih utakmica ekipa iz MK HRLC I. lige prenose se u tablicu I. kruga natjecanja Kupa Regija. Dvije najbolje plasirane ekipe stječu pravo nastupa u II. krugu Kupa Regija (završnica 21.05.2022. – 22.05.2022.)

Natjecanje kadeta započinje prema Kalendaru natjecanja Košarkaškog saveza Zagreba 18. rujna 2021.

_______________________________________________________________________________________________________________

Sastanak predstavnika klubova, u povodu početka natjecanja Muške kadetske Hrvatske regionalne lige Centar održati će se  u srijedu 25.08.2021. sa početkom u 14.00 sati u prostorijama Košarkaškog saveza Zagreba, Savska cesta 137/III. kat. Prvenstvo pretkadeta u organizaciji Košarkaškog saveza Zagreba odvija se u pet liga: Muška pretkadetska Hrvatska regionalna liga Centar (MPK HRLC – I, II, III., IV. i V. liga) prema plasmanu MPK HRLC iz natjecateljske sezone 2020/21. i MPK HRLC II., III., IV. i V. lige iz natjecateljske sezone 2019/20.:

I.LIGA – Cibona, Cedevita Junior, Dubrava, Medveščak, Larus, Mladost, Dinamo Zagreb, Bosco
II.LIGA – Gorica, Zapad, Cibona II, Hermes Analitica, Sesvete, Cedevita Junior II, Samobor, Ivanić
III. LIGA – Šanac, Zapruđe, Podsused, Dugo Selo, Fortuna, Univers, Larus II, Bosco II
IV.LIGA – Zabok, Ogulin, Medveščak II, Dinamo Zagreb II, Tuškanac, Dubrava II, Maksimir, Sisak
V. LIGA – Zrinjevac 1937, Jaska, Bosco III, Novska, Otočac, Samobor II

Ukoliko se iskaže interes klubova za igranje MPK HRLC I. lige, organizirat će se kvalifikacije. Klubovi: Cibona, Cedevita junior, Dubrava, Medveščak i Larus igrat će MPK HRLC I. ligu, a za preostala tri mjesta klubovi će igrati kvalifikacije. Sustav natjecanja kvalifikacija odredit će se ovisno o broju prijavljenih ekipa. Klubovi koji igraju kvalifikacije i ne ostvare pravo igranja u I. ligi, igrat će ligu u kojoj su ostvarili pravo nastupa na temelju plasmana iz natjecateljske sezone 2019/20. i 2020/21. Prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani klub MPK HRLC I. lige stječe pravo nastupa u Jedinstvenoj pretkadetskoj ligi. Jedinstvena pretkadetska liga igra se od 07.01.2022. – 24.04.2022. godine, a završnica od 26. do 29.05.2022. godine. Po završetku drugog kruga natjecanja u MPK HLRC I. ligi, klubovi koji ostvare plasman od 4. do 8. mjesta igraju I. krug natjecanja Kupa Regija. Liga se igra jednokružno (domaćin utakmice ekipa koja ima bolji rezultat iz međusobno odigranih utakmica MPK HRLC I. lige). Međusobni rezultati odigranih utakmica ekipa iz MPK HRLC I. lige prenose se u tablicu I. kruga natjecanja Kupa Regija. Dvije najbolje plasirane ekipe stječu pravo nastupa u II. krugu Kupa Regija.

Natjecanje pretkadeta započinje prema Kalendaru natjecanja Košarkaškog saveza Zagreba 18. rujna 2021.

 

 

 

Košarkaški kamp Novalja