CIBONA - ZADAR (17.00), CEDEVITA - KVARNER 2010 (19.00)... U SRIJEDU KREĆE DOIGRAVANJE ZA PRVAKA…

foto: www.cibona.com

Prvim utakmicama polufinala u srijedu starta doigravanje za prvaka Hrvatske. Finale će izboriti klubovi koji prvi u polufinalu stugnu do dvije pobjede. U srijedu je u Zagrebu dvostruki program. Od 17 sati Cibona će ugostiti Zadar, a od 19 sati prvoplasirana Cedevita bit će domaćin Kvarneru 2010 iz Rijeke.

Cibona je pobjedom protiv Kvarnera 2010 u Rijeci izabrala Zadar za suparnika u polufinalu, a trener Damir Mulaomerović svjestan je da njegovu momčad očekuju teški susreti ”Krećemo u doigravanje gdje imamo puno težeg protivnika od Cedevite, tako da imamo potpuni respekt prema Zadru. Svi znaju kad se krene igrati za naslov da su to utakmice s puno naboja i intenziteta. Ja vjerujem u svoju momčad. Kako se sve rasplelo, pokazali smo da smo pravi profesionalci. Vjerujem u to da smo mi bolja momčad od Zadra, tako da očekujem jednu pozitivnu energiju i maksimalan pristup da u srijedu dođemo do prve pobjede. Imamo neke lagane probleme s ozljedama kod nekoliko igrača, ali to je sasvim normalno za kraj sezone. Vidim na momcima da imaju dodatni motiv da se plasiramo u finale, koje bi bilo nagrada za sve ono što smo dosad napravili. Ispunili smo sva očekivanja koja je klub imao. Zadar nikad ne treba podcijeniti, to je pravi derbi i uvijek će biti derbi. Moramo biti energetski i mentalno na nivou”..zaključio je Mulaomrović.

Cedevita je najveći favorit za naslov, a polufinalni susreti protiv Kvarnera 2010 iz Rijeke objektivno teško mogu ponuditi bilo što osim dvije pobjede momčadi Veljka Mršića “Spremni smo. Dolazi kraj sezone i ono najvažnije za što smo se spremali cijelo vrijeme kroz Ligu za prvaka. Završili smo Ligu za prvaka s jednim porazom, no još su dvije-tri utakmice koje smo igrali bile jako blizu, tako da nam je to upozorenje. Kvarner 2010 je odlična momčad. Uostalom, u Kupu Hrvatske smo imali velikih problema s njima i sada se trebamo pripremiti dobro jer ta prva utakmica u playoffu je uvijek najbitnija”, izjavio je trener Cedevite.