DOMAĆI ENISEY SLAVIO 94:92 U PRVOJ UTAKMICI ČETVRTFINALA FIBA EUROKUPA... TIJESAN PORAZ CIBONE U RUSIJI…

Cibona je kao i Cedevita jučer u Beogradu propustila prigodu da ubilježi pobjedu u prvoj utakmici četvrtfinala FibaEurokupa. Na dalekom gostovanju u Krasnoyarsku (Rusija) domaći Enisey slavio je pobjedu 94:92. U zanimljivoj utakmici Cibona je nakon trice Ivana Siriščevića te poena Ante Žižića u posljednje dvije minute ušla s prednošću 85:81. Domaćini su uzvratili serijom 7:0, a u samoj završnici tricom Jamesa Florencea Vukovi su izjednačili (91:91). Pobjedu Eniseyu donosi Delroy James tricom dvije sekunde prije kraja.

Ante Žižić je s 28 poena predvodio Cibonu, a Florence je dodao 17. Kod Eniseya Tony Taylor je ubacio 29, a James 20 poena.

”Bila je ovo dobra utakmica i više napadačka. Ne mogu zamjeriti dečkima, a ostali smo rano bez Slavice koji je slomio prst. Igrali smo iznenađujuće dobro, osobito u drugom poluvremenu. Na kraju je Florence napravio jedan važan šut. Zbog ovakvih trenutaka volim košarku. Bili smo jako blizu, a oni su nam radili velike probleme. Taylor je sve pogađao, a zaustavili smo ga u drugom poluvremenu. Ipak, nismo imali dovoljno koncentracije da završimo utakmicu. Čestitam Eniseyu, a čekat ćemo ih u Zagrebu da izjednačimo seriju”…kazao je nakon susreta trener Cibone Damir Mulaomerović.

Druga utakmica igra se slijedeće srijede u Zagrebu (19.00), a eventualna treća za 14 dana opet u Rusiji.