TRENER RUDEŠA MILAN LIČINA NAKON ZAVRŠETKA A- 2 LIGE... SLIJEDEĆE SEZONE KORAK VIŠE…

Jedno od ugodnijih iznenađenja netom završene sezone u A 2 ligi centar je svakako Rudeš koji je sezonu okončao na trećem mjestu ostvarivši 16 pobjeda u 22 susreta što je najbolji klupski rezultat unatrag desetak godina. Momčad je s klupe vodio Milan Ličina koji ističe odličnu atmosferu unutar kluba i momčadi čija je okosnica nekoliko godina zajedno što je i najveći razlog plasmana u vrhu tablice.

Mi smo prije početka sezone naglašavali da želimo biti u vrhu lige i to smo najbolje prezentirali tokom sezone. Na okupu je bila većina igrača koja je u našem klubu ponikla i trenira posljednjih nekoliko godina. Odlično nam je došao dolazak Filipa Torića koji je podigao samopouzdanje momčadi, a on je uz Galića bio naša najveća konstanta. Nažalost ono loše što je bilo je svakako ozljeda Krešimira Ljubičića, pravog projketa našeg kluba koji nije igrao cijelu sezonu. Njegov izostanak odlično su iskoristili ostali juniori prije svih Tomislav Cvitković koji je po meni najbolji ”zaštićeni” igrač prošle sezone u A-2 ligi”…. kazao je Ličina na početku razgovora i dodao jednu veliku prednost njegove momčadi ” Imali smo širinu unutar momčadi, jer je praktički svaku utakmicu ”iskočio” neki drugi igrač i to nam je bio veliki adut u ligi, a ono što nam je falilo je malo više iskustva u utakmicama s klubovima iz vrha što ćemo nadam se imati slijedeće sezone”.

NAJ STRIJELCI:

  1. Filip Torić (15,1 poena po utakmici)
  2. Mario Galić  (14,5)
  3. Bruno Perić  (13,6)
  4. Marko Dmitrović (10,0)

Sezonu je obilježila utrka Hermes Analitice i Zapruđa, a na kraju će Analitičari nastupati u kvalifikacijama ” Bilo je izvjesno i prije početka sezone da su po sastavima to dvije najbolje momčadi, a mene je iskreno razočaralo ispadanje Medveščaka, ekipe koja je dosta trenirala. Od igrača koje bi izdvojio koji su obilježili ligu mislim da su to svakako Smajlagić i Garafolić koji su imali kontinuitet, a od mladih već sam naglasio Cvitkovića”

O pogledu na jesen i nove izazove prvi strateg Rudeša kaže ” Vjerujem da će ekipa ostati na okupu, i da će nas i slijedeće sezone krasiti timski duh. Naša želja je da idemo stepenicu više i prema tome želimo podrediti pripreme za novu sezonu. Volio bi da se što prije riješe neke stvari unutar organizacije lige, a tu prije svega mislim na igrače koji će biti ”zaštićeno” godište da što prije možemo slagati momčad”.