Škara i Ribarić prva pojačanja Zapruđa…

Josip Škara i Dorian Ribarić u društvu trenera Zvonimira Perića

Nakon dolaska novog trenera Zvonimira Perića na klupu Zapruđa krenulo je i slaganje momčadi. Prva pojačanja su igrači na vanjskim pozicijama. Josip Škara (26) i Dorian Ribarić (31) nova su lica u prvoligašu iz Novog Zagreba koji slijedeće sezone želi puno bolji rezultat.

Škara u Zapruđe stiže nakon tri provedene sezone u Samoboru, a prije toga kroz zagrebačku košarku je plovio igrajući za Hermes Analiticu i Dubravu ” Želim se svima u Samoboru zahvaliti na odlične tri sezone. Igrački sam stasao i stekao puno prijatelja, ali jednostavno su nam se putevi i razmišljanja na kraju razišli. Samoboru želim puno sreće u novoj sezoni, a sa Zapruđem sam vrlo brzo dogovorio suradnju. Veliku većinu suigrača poznajem od prije, rang natjecanja nisam promijenio, tako da sa prilagodbom neće biti problema. Uz novog trenera, vjerujem u uspjeh i napredak, kako momčadski tako i individualni. Želja je dovesti Zapruđe u sami vrh Prve lige”…kazao je Škara koju je prošlu sezonu završio s 12 poena i 6 asista po utakmici.

Josip Škara (foto: kksamobor)

Ribarić je nakon odličnih igara za Agrodalm prošlu sezonu proveo u Cedeviti Junior gdje je uz 5 poena i 3 asista po utakmici bio najiskusniji igrač ”Prošla sezona je bila izazovna. Rezultatski se možda čak moglo i bolje, ali oscilacije mlade ekipe su bile i očekivane. Drago mi je da sam iskusio taj nešto drukčiji i profesionalniji način rada u Domu košarke Cedevita. Klub je to koji ima jake temelje i svjetlu perspektivu, a nadam se da je i dio Agrodalma tome pridonio. Drago mi je da dolazim u Zapruđe, ekipu koju poznajem već duži niz godina. Nadam se da ćemo započeti jednu ljepšu priču i ostvariti barem dio potencijala koje klub svakako ima, a dosad nije pokazivao. Sigurno će trebati neko vrijeme da sve sjedne na svoje mjesto, trebat će određena količina rada, ali siguran sam da ćemo pod Zvonimirom Perićem biti konkurentniji”

foto: kkcedevitajunior