Šarin ”Želja je korak više, Alkar nam je nepoznanica”…

Košarkaši Dubrave ulaze u svoju dvadeset i drugu sezonu u najkvalitetnijem rangu naše košarke što ih uz Cibonu, Zadar i Split svrstava u klubove Premijer lige s najvećim brojem odigranih utakmica u elitnom razredu naše košarke.

Treću uzastopnu sezonu s klupe će Lavove povesti Šibenčanin Jeronimo Šarin koji iz sezone u sezonu s upravom kluba podiže rezultatsku i organizacijsku ljestvicu kluba koji u novu sezonu ulazi s četiri nova igrača Wayne Arnold, Stellan Rajaofera, Toni Ročak i Andrej Matić. Oni će uz starosjedioce kapetana Matea Vidovića, Kenana Karahodžića, Filipa Paponju, Mihaela Kosa, Daria Kuzmanovića, Filipa Kalajžića te najmlađe Ivana Jurića i Niku Rimca činiti roster na početku sezone.

Dubrava je kroz pripremni period odigrala sedam utakmica, a premijerni start u Favbet Premijer ligi imati će u subotu 30.rujna kada od 20 sati u SD Dubrava stiže sinjski Alkar ”Iako je momčad još mlađa u odnosu na prošlu sezonu mislim da smo spremni napraviti i rezultatski korak više u odnosu na prošlu sezonu. Roster smo slagali u želji da igramo brzu košarku s potentnim igračima i sigurno će biti potreban određeni proces da se novi igrači naviknu na Premijer ligu. Ono što očekujem je da s protokom vremena budemo sve bolji i kroz prvih nekoliko utakmica uhvatimo jedan dobar zalet za one teže utakmice koje nas čekaju od sredine listopada”..kaže Šarin najavljujući dolazak Alkara ”Njihova momčad je iznimno puno promijenjena u odnosu na prošlu sezonu s novim trenerom. Imaju nove strance i velika su nam nepoznanica jer ih nismo mogli gledati u pripremnom periodu. Tek je početak sezone gdje se i oni uigravaju i sigurno nas čeka jedna zanimljiva utakmica iz koje vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici. Na domaćem terenu moramo pokazati odlučnost i agresivnost i naš teren učiniti jednom utvrdom”..kaže Šarin čija je momčad po prosjeku godina u ovom trenutku uz Bosco najmlađa u ligi.

Svoja očekivanja iznio je i kapetan Mateo Vidović ”Uz nekoliko promjena u rosteru možemo reći da sezonu dočekujemo u nešto drugačijem ruhu. Zadržali smo i dalje priču o mladoj momčadi koja igra brzu, agresivnu i atraktivnu košarku i tome težimo. Ove sezone su očekivanja malo veća nego prošle godine i sigurno da ćemo dati sve od sebe da tako i bude. I dalje smo jedna od najmlađih ili najmlađa momčad u ligi i moramo to igrom opravdati na parketu”..kaže Mateo najavljujući prvog suparnika Dubrave, a to će u subotu od 20 sati biti Alkar iz Sinja koji dolazi u Dubravu s prilično izmijenjenim rosterom u kojem je svoje mjesto pronašao i dojučerašnji igrač Dubrave Ivan Nazor ” Nikada nije lako igrati prvu utakmicu jer ima puno nepoznanica, a nama ostaje da igramo na onaj način kako smo trenirali i igrali utakmice kroz ovaj pripremni period. Uz respekt prema Alkaru mi smo uz naše navijače uvjereni smo da u subotu sezonu možemo otvoriti pobjedom”.

Favbet Premijer liga (m), 1. kolo

28.09.2023. 19:00Cibona - Zadar (KC Dražen Petrović)
29.09.2023. 18:30Dinamo Zagreb - DepoLink Škrljevo (KC Dražen Petrović)
29.09.2023. 19:00Cedevita Junior - Bosco Zagreb (Dom sportova II)
30.09.2023. 17:00KK Dubrovnik - Zabok
30.09.2023. 20:00KK Dubrava - Alkar (SD Dubrava)
02.10.2023. 19:00KK Split - GKK Šibenka