Rebec novo pojačanje Vukova, danas i sutra turnir u Poljskoj…

Rebec i Bilinovac ove sezone u istom dresu (foto: aba-liga.com)

Slovenski reprezentativac, 24- godišnji Matic Rebec novi je igrač Cibone. Matic je vlasnik zlata sa slovenskom reprezentacijom s Eurobasketa 2017. godine kada je Slovenija u finalu pobijedila Srbiju sa 93-85. Prošlu sezonu je igrao za FMP za kojeg je u 19 utakmica u prosjeku igrao 26.9 minuta, postizao 11.8 poena, 5.8. asista i 3 skoka.

”Igrač je to kojeg sam kao jako mladog doveo iz Rogaške u Novo Mesto u Krku kad sam tamo bio trener 2015. godine i imali smo jako dobru suradnju. Prošlo je od toga nekoliko godina tijekom kojih je on sigurno stekao veliko iskustvo. Postao je prvak Europe sa Slovenijom. Igrač je koji donosi promjenu ritma i nedostajao nam je jedan takav igrač. Ima prodornost, izrazito je brz i za naš tim sigurno može biti pravo pojačanje!”..kazao je trener Cibone Ivan Velić, a prenosi cibona.com

Cibona danas i sutra sudjeluje na 17. izdanju Memorijala Wojtek Michniewicz  koji se održava u Poljskoj (Torun) u čast preminulom torunskom košarkašu, a ove će godine sudjelovati Anwil Wloclawek,  Arka Gdynia, VEF Riga, Polski Cukier Torun i Cibona.

Raspored utakmica:

Srijeda, 18. rujna

17:00 Cibona – Anwil Włocławek
19:30 Polski Cukier Toruń – VEF RigaČetvrtak, 19. rujna

16:30 VEF Riga – Arka Gdynia
19:00 Polski Cukier Toruń – Cibona