U petak 23.kolovoza u 14 sati... Pretkadeti: Sastanak klubova I.lige…

Sastanak predstavnika klubova pred početak I. muške lige pretkadeta održati će se u petak, 23.kolovoza u prostorijama Košarkaškog saveza Zagreba, Savska cesta 137/III. kat s početkom u 14 sati.

U I.ligi će nastupiti Cibona, Rudeš, Mladost i Dubrava, te još četiri kluba iz kvalifikacija.

Kvalifikacije za MPK HRLC I. ligu igrat će klubovi Zapad, Pešča Cedevita, Sisak, Petrinja i ekipe koje se prijave za igranje kvalifikacija za četiri mjesta u I. ligi. Sustav natjecanja kvalifikacija odredit će se ovisno o broju prijavljenih ekipa. Klubovi koji igraju kvalifikacije i ne ostvare pravo igranja u I. ligi, igrat će ligu u kojoj su ostvarili pravo nastupa na temelju plasmana iz natjecateljske sezone 2018/19.
Prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani klub MPK HRLC I. lige stječe pravo nastupa u Jedinstvenoj pretkadetskoj ligi. Jedinstvena pretkadetska liga igra se od 11.01.2020. – 02.05.2020. godine, a završnica od 21. do 24.05.2020. godine. Po završetku drugog kruga natjecanja u MPK HLRC I. ligi, klubovi koji ostvare plasman od 4. do 8. mjesta igraju I. krug natjecanja Kupa Regija.
Liga se igra jednokružno (domaćin utakmice ekipa koja ima bolji rezultat iz međusobno odigranih utakmica MPK HRLC I. lige). Međusobni rezultati odigranih utakmica ekipa iz MPK HRLC I. lige prenose se u tablicu I. kruga natjecanja Kupa Regija. Dvije najbolje plasirane ekipe stječu pravo nastupa u II. krugu Kupa Regija.

Natjacanje u I.ligi starta 21.rujna, a u II., III. i IV ligi 2.veljače 2020.godine.