Od četvrtka do nedjelje Dom sportova u znaku mladih... Pretkadeti i juniori otvaraju završnicu PH…

Luka Cvitanović (Cibona) i Antonio Jordano (Cedevita) foto: Marin Sušić

Od četvrtka do nedjelje dvorana II Doma sportova biti će poprište završnice PH za pretkadete, kadete i juniore, a po prvi puta igra se i završni turnir kadetskog kupa regija. Prvog dana prvenstva (četvrtak) igraju se polufinale utakmice pretkadeta (U15) i juniora (U19) koje će obilježiti susreti Cedevite i Cibone.

Završni turnir otvaraju pretkadeti polufinalnim utakmicama. U zagrebačkom derbiju igraju Cedevita i Cibona. Domaćin Cedevita polufinalni turnir je završila bez poraza, a Cibona je u Rijeci doživjela poraz od Zadra. Cibosi su u ligi regije Centar dva puta slavili, a trener Damir Miljković će i na završnom turniru biti bez Noe Svobode ” Iako smo ove sezone dva puta svladali Cedevitu to pred ovu polufinalnu utakmicu neće ništa značiti. Svi klubovi koji nastupaju na završnici imaju svoju ambiciju. Nama će najvažniji biti pristup i ako budemo igrali na nivou naših mogućnosti ja sam uvjeren u finale protiv Zadra kojem dajem malu prednost u odnosu na Split. Želimo obraniti naslov, a to neće biti nimalo lako”..kaže Miljković.

Cedevita će pokušati prvi puta ove sezone svladati Cibonu, a trener Nenad Kukić naglašava ”Cibona ima prednost u našem susretu prije svega jer su bolja šuterska momčad. Ja mogu biti zadovoljan kako igramo posljednjih mjesec dana i to mi daje nadu da možemo dobiti ovu utakmicu. Mislim da nismo bez šanse da izborimo finale. U drugom polufinalu malu prednost bi dao Zadru kojeg predvodi Duje Brala i koji bi mogao biti prevaga na ovom turniru”

Pretkadeti, Završni turnir PH, Polufinale

17.05.2018. 12:30Cedevita - Cibona (Dom sportova II)
17.05.2018. 14:45Zadar - Split (Dom sportova II)

Juniorski turnir bi mogao biti posebno zanimljiv s obzirom da na njemu po prvi puta igraju igrači stariji od 18. godina. Favoriti za finale koje će u petak (16.00) prenositi Arenasport su domaćin Cedevita i Split koji će to morati opravdati u susretima protiv Cibone i Šibenika ”Mi i Split imamo malu prednost u ti susretima. Bez obzira na to vidjeli smo kako je završila naša posljednja međusobna utakmica s Cibonom. Igre koje smo prezentirali na poluzavršnici nam daju nadu u pozitivan rezultat i vjerujem da možemo otići do kraja”…kazao nam je Marko Trninić

Trener Cibone Ante Samac naglašava da je glavni cilj ove sezone ispunjen i dodaje ”Pokazali smo u posljednoj utakmici protiv Cedevite da im možemo parirati. Utakmica je odlučena jednom loptom. Mislim da Cedevita, Šibenik i mi imamo individualnu kvalitetu, a da malu prednost dajem Splitu koji ima najbolju kolektivnu igru. Sigurno je da imamo svoju ambiciju i pokušati ćemo jer primjeniti na parketu”.

Juniori, Završni turnir PH, Polufinale

17.05.2018. 17:00Cedevita - Cibona (Dom sportova II)
17.05.2018. 19:15Split - GKK Šibenik (Dom sportova II)