Pretkadeti: Cibona, Cedevita Junior i Akademija Mrav na prvom turniru…

Prvim utakmicama u petak u Domu košarke Cedevita starta prvi turnir Jedinstvene lige pretkadeta u kojoj će nastupiti 12 klubova. Na prvom turniru koji će se igrati od petka do nedjelje nastupiti će tri zagrebačka kluba i Split. Domaćin prvog turnira je Cedevita Junior koja je natjecanje u regiji Centar završila na trećem mjestu, a u borbu za što bolji plasman u PH ulaze pojačani povratnikom Antom Skelinom koji je stigao iz Medveščaka ”Iako je iz našeg kluba otišao u Medveščak on je jednim dijelom bio i naš član jer je boravio na ljetnom kampu, a jako se dobro poznajemo i sigurno će nam biti značajno pojačanje. Voljom ždrijeba već ovaj prvi turnir je spojio tri najbolja kluba u Zagrebu i Split i sigurno da nas čekaju zanimljive utakmice. Trenutak u kojem se turnir igra sigurno nije najbolji jer su mogući izostanci ponajboljih igrača, ali moramo se svi prilagoditi tome. Praktički sva četiri kluba imaju ambicije za osvajanje najviših mjesta na PH i to će ponuditi dodatnu draž”..kazao je trener CJ Dejan Jovović.

Dejan Jovović

Cibona je s jednim porazom (Akademija Mrav) završila natjecanje u regiji Centar na prvom mjestu ” Očekujem da kroz utakmice s najboljim klubovima u Hrvatskoj moja momčad nastavi individualni i kolektivni napredak. Ovaj prvi turnir će biti zanimljiv jer se odmah sastaju tri najbolje momčadi naše regije i Split kao jedna od najboljih momčadi u Dalmaciji. Očekuje nas turnir gdje je sve moguće i to nosi određenu draž”..kaže trener Cibone Ante Samac čiju su selekciju uoči ove lige dodatno pojačali Ivan Bošnjak i Pavao Močnik koji su stigli iz Šanac Karlovca.

Matej Crnogorac (Cibona)

Akadamija Mrav premijerno nastupa u Jedinstvenoj ligi, a odličnim igrama i rezultatima (treće mjesto u regiji Centar) izabranici Tomislava Milkovića već sada su napravili veliki rezultat ”Plasman u JL je veliki motiv za moje igrače i klub, ali i pokazatelj rada posljednjih godina. Nadam se samo da će svi klubovi biti zdravi u ovo doba i da će se igrati dobra košarka. Nemamo imperativ rezultata već nam je i dalje želja podizati kvalitetu naših igrača čemu će ove utakmice značajno pridonijeti”…kazao je Milković.

Pretkadetska liga Hrvatske, 1.Turnir

14.01.2022. 17:00Cedevita Junior - Akademija Mrav (Dom košarke Cedevita)
14.01.2022. 19:30Split - Cibona (Dom košarke Cedevita)
15.01.2022. 14:00Split - Akademija Mrav (Dom košarke Cedevita)
15.01.2022. 19:30Cedevita Junior - Cibona (Dom košarke Cedevita)
16.01.2022. 10:00Cibona - Akademija Mrav (Dom košarke Cedevita)
16.01.2022. 12:30Cedevita Junior - Split (Dom košarke Cedevita)