Zagrebački prvoligaš uoči početka sezone... Piacun ” Zapruđe kao klub raste, mladima veća prilika”…

U subotu počinje sezona u Prvoj muškoj ligi u kojoj će četiri zagrebačka kluba tražiti što bolji plasman. Posljednji klub koji dobio poziv za nastup u ligi je Zapruđe, a trener Nikola Piacun veći dio priprema odradio je s momčadi koja nije bila kompletna, odnosno u posljednja dva tjedna ostao je bez Dominika Herendića (Mađarska) i Gorana Perkovića (ozljeda), a sedam dana uoči početka lige sastav je pojačan Raičem i Vrlikom ” Zadovoljni smo pojačanjima koje smo dobili neposredno pred početak lige. Deficit nam je odlazak Herendića i moramo se probati u maksimalno kratkom roku uigrati”..ističe Piacun koji je i sam kao trener prije nekoliko sezona bio predvodnik ulaska kluba iz C lige u B ligu (današnja Treća liga) ”Prva liga je za nas veliki izazov. Prioritet je da uz podršku iskusnijih igrača se orijantiramo na mlade igrače koji su željni dokazivanja i rada. Želimo se izgraditi kao klub koji razvija mlade igrače i nudi igračima priliku za napredak. U ovom trenutku imamo dosta mladih igrača koji bi ipak teško iznijeli sami sezonu u Prvoj ligi, pa nam je bio neophodan dolazak iskusnijih igrača”

Zapruđe ima nekoliko igrača koji iza sebe imaju iskustvo igranja i u jačim ligama (Gašparac, Garvanović, Vrlika, Raič, Stanić, Penić…) i sigurno su momčad koja će imati što reći na parketima širom Hrvatske ”Nemamo određene rezutatske ciljeve već idemo iz utakmice u utakmicu. Naravno da je prvi cilj imati stabilnu sezonu u kojoj se nećemo boriti za ostanak. Uprava kluba na čelu s Draženom Joksimovićem nam pokušava maksimalno olakšati ovu premijernu sezonu. Klub raste na svakom nivou i to je ono što je najvažnije. I dovođenje Raiča i Vrlike ovaj tjedan govori u prilog tome. U Trnskom nećemo imati klasični domaći teren jer jednostavno mi tamo nemamo termina za treninge. Klub i u tom pogledu ulaže maksimalne napore”

O kvaliteti lige Piacun će kazati ” Nisam toliko upoznat sa svim klubovima u ligi, ali mi se čini da će biti vrlo neizvjesna i gdje će prvak imati nekoliko poraza, odnosno da neće biti tako suveren. Dosta klubova je posljednjih mjesec dana dopunjavalo roster tako da će trebati nekoliko kola da se vide određene mogućnosti klubova”

Zapruđe sezonu otvara s dvobojima protiv Agrodalma i Dubrave koje najbolje poznaje ”Početak je uvijek nezgodan, ali istovremeno i jako bitan. Agrodalm je momčad predvođena odličnim trenerom Joškom Garmom. Uigrana i dobro posložena ekipa koja će sigurno kao i prošle sezone biti značajan faktor u ligi. Nikome protiv njih neće biti lako. U ovih nekoliko dana pokušat ćemo se što bolje pripremiti za ovaj početak, a i sve nas silno zanima kako će sve to izgledati”..zaključio je razgovor trener Zapruđa.

Tomislav Garvanović i Zapruđe na startu domaćini Agrodalmu

Prva liga, 1. kolo

06.10.2018. 13:15Zapruđe - Agrodalm (SD Trnsko)
06.10.2018. 20:00Dinamo Zagreb - KK Furnir (SD Sutinska Vrela)
07.10.2018. 16:00AKK Universitas - KK Ribola Kaštela
07.10.2018. 17:00KK Đakovo - KK Kvarner 2010
07.10.2018. 17:00KK Dubrovnik - Sonik Puntamika
07.10.2018. 18:30KK Jazine Arbanasi - KK Pula 1981