Prvi strijelac U20 reprezentacije nakon prvog kruga EP... Perković ”Ova generacija vrijedi puno više”…

foto: Fiba.com

Muška U20 reprezentacija s tri pobjede okončala je nastup u B skupini EP u Chemnitzu (Njemačka) i kao prvoplasirana momčad u osmini finala igra protiv Velike Britanije (srijeda, 13.30). Prvi strijelac Hrvatske u dosadašnjem dijelu prvenstva je Toni Perković, košarkaš Cedevite koji za 26.minuta u prosjeku ubacuje 15 poena uz 50 posto šuta za tricu ” Prvi dio prvenstva ostvarili smo sve tri pobjede i pokazali da nismo došli ovdje turistički. Mislim da smo i pokazali da ova generacija igrača (98/99.god) vrijedi puno više nego što neki smatraju. Borili smo se i ”tukli” da dobijemo što bolju poziciju u nastavku prvenstva. Praktički još ništa nismo napravili jer najvažnija utakmica je sada pred nama. Koncentrirani smo i samouvjereni da je Velika Britanija samo još jedan suparnik kojeg moramo sportski ”prebiti” i napokon doći do četvrtfinala”..kaže Toni koji je svjestan da najvažnije utakmice tek slijede, ali i da pobjede u jakoj skupini nad Francuskom, Ukrajinom i Španjolskom najavljuju velike stvari ” Ima puno dobrih reprezentacija. Jedni od glavnih favorita su domaćini Njemačka i Srbija. Ali pokazalo se i u našoj skupini da to ništa ne znači jer je jedna Španjolska završila kao četvrta.”

Odličan šuterski učinak bilježi Hrvatska u prva tri nastupa što se posebno odnosi na šut za tricu koji je 46 posto ” Istina, ali to je došlo od dobih prodora i nalaženja samog igrača. Igramo kao tim i uvijek proslijedimo loptu slobodnom igraču. Kada znaš da imaš potporu od cijele ekipe nije teško šutnut”

Perković je zadovoljan svojim igrama, ali kako kaže uvijek može bolje ” Za sve mogu biti zahvalan suigračima. Bitno je da ginemo jedan za drugog i u napadu i u obrani, i jednostavno uvijek netko iskoči”.