Perić ”Tolerancija u Njemačkoj na višem nivou”…

Drugi dio prošle sezone Bruno Perić (26) je kao organizator igre proveo u Frankfurtu (Njemačka) gdje je bio članom poznatog Fraport Skyliners-a i igrao za njihovu drugu momčad u Trećoj ligi ”U siječnju dok sam bio u Hermes Analitici dobio sam ponudu iz Njemačke da zaigram za njihovu drugu momčad kojoj je nedostajao playmaker i koja je bila u rezultatskoj krizi. Istodobno sam trenirao s prvom momčadi i bio unutar 16 igrača uz dogovor da od 1.ožujka budem vezan samo za njih. Jedno odlično iskustvo za mene od tri mjeseca u kojem sam se uvjerio o kakvom profesionalnom klubu se radi, od načina treniranja, igranja i cijelog sustava. Ta njihova Treća liga je fizički iznimno zahtjevna i moje osobno mišljenje ja da bi ta ekipa s dva Amerikanca i njihovim mladim igračima od 17 do 21 godine bila vrlo ozbiljna ekipa i u našoj HT Premijer ligi izuzev možda prva tri ili četiri kluba.”

Bruno je do pauze zbog koronavirusa stigao odigrati 8 utakmica gdje je prosječno igrao 27 minuta uz 8 poena i 4 asista ”Prve dvije utakmice sam igrao 15-etak minuta, a nakon toga preostale po tridesetak minuta. Iznimna taktička disciplina je odlika njihove košarke, a treneri su za razliku od naših ipak malo tolerantniji i nekako opušteniji. Njihovi mladi igrači znaju to zlorabiti, ali sve u svemu tamo moraš znati svoj posao. Cijela liga i sustav je bazirana na novcu i tom marketingu što je naravno puno izraženije nego kod nas i ti kao igrač moraš razmišljati samo o parketu i tome da se dokažeš. Postoji opcija da se vratim i tamo, ali treba ipak pričekati da se vidi na koji će se način formirati klubovi u slijedećoj sezoni.”

Po povratku iz Njemačke nakon karantene priključio se treninzima Hermes Analitice ”Poznajem te igrače jer sam igrao prvi dio ove sezone gdje moram reći da se nismo dobro bili posložili pa su rezultati bili ispod naših mogućnosti. Hermesu je išao u prilog ovaj prekid prvenstva i iskreno se nadam da će slijedeće sezone biti bolje. Treniram s njima, ali istodobno radim dosta i individualno”

Svoju igračku karijeru počeo je u Zrinjevcu kod trenera Oresta Žunkovića i Hrvoja Đuraka, a kao izlazni mlađi kadeti svi su prešli u Cedevitu ” U pet godina igranja za mlađe kategorije Cedevite osvojio sam pet medalja. Kao izlazni mlađi kadeti, kadeti i juniori bili smo prvaci Hrvatske, a viceprvaci kao ulazni kadeti i juniori. Trenirali su me Dejan Jovović, Srećko Medvedec, Marin Mindoljević, Veljko Mršić i Mladen Starčević što mi je bila iznimna čast da me treniraju takva trenerska imena od kojih sam puno naučio. Svaki trener mi je dao nešto novo, baš kao i treneri koji su me vodili kroz seniorsku košarku kao Jusup, Krstić, Mravak”

S Cedevitom juniorski prvak

Dosadašnju karijeru u jednom trenutku prije pet godina zaustavila je ozljeda, odnosno puknuće tromboze ispod ključne kosti zbog koje je morao pauzirati godinu i pol dana.  Kroz seniorske vode uz spomenutu Hermes Analiticu okušao se u dresovima Zagreba i Vrijednosnica Osijek, a prošlo ljeto bio je članom i reprezentacije koja je nastupila na Univerzijadi ”Puno sam naučio i od trenera Vladimira Anzulovića koji je igrao na mojoj poziciji.”

Univerzitetska reprezentacija prošle godine

 

 

 

Košarkaški kamp Novalja