U16 reprezentacija u petak protiv Francuske u polufinalu EP... Paponja ” Francuzima moramo fizički parirati”….

foto: Fiba.com

Muška U16 reprezentacija Hrvatske u petak (18.15) u Novom Sadu (Srbija) igra polufinale EP gdje je očekuje dvoboj protiv Francuske. Nakon startnog poraza u završnici protiv Turske izabranici Milana Karakaša upisali su četiri uzatopne pobjede i tako došli na korak od osvajanja medalje ” Pokazali smo u dosadašnjim utakmicama da možemo, i ne bi stigli do polufinala da nemamo vjeru da možemo osvojiti jednu od medalja’‘..ističe organizator igre Filip Paponja koji kormilari petorkom u kojoj se nalaze četiri visoka igrača ” Uživam igrati sa svojim suigračima jer mi oni puno olakšavaju igru kao playmekeru. Zadovoljan sam svojom igrom, ali znam da mogu još bolje. Najvažnije je da mi pobjeđujemo”

Filip u dosadašnjem dijelu prvenstva prosječno u 24.minute na parketu ima pet asistencija i prije svega razmišlja kako pronaći raspoložene visoke igrače Prkačina, Tišmu, Perasovića i Bošnjaka ”Imamo odličnu atmosferu unutar momčadi. Prava smo klapa i pokazali smo karakter što je vrlo važno. Protiv Litve smo imali dobivenu utakmicu, ali na kraju smo se upijeli obraniti i stići do polufinala”

Francuska je u četvrtfinalu bila bolja od domaćina Srbije i našu reprezetaciju čeka još jedna teška utakmica ”Fizički su dominantni i u tom segmentu im moramo što bolje parirati. Mislim da možemo igrati s njima i dovesti utakmicu u priliku da dođemo do finala. Danas smo se odmorili i spremni ćemo uz naš stručni stožer ući u ovu utakmicu”