U17 reprezentacija nastup u Argentini na SP... Miljković ” SP je veliki motiv za igrače i stručni stožer”…

foto: Fiba Europe

Ljetnu sezonu nastupa mlađih selekcija Hrvatske otvoriti će U17 reprezentacija koju od 30. lipnja do 8. srpnja u Rosariu (Argentina) očekuje nastup na SP. Selekcija koju s klupe kao prvi trener vodi Damir Miljković u srijedu preko Pariza i Buenos Airesa putuje u Rosario gdje je u subotu (22.30 po našem vremenu) očekuje prvi nastup protiv selekcija Filipina. Preostala dva suparnika u skupini su domaćin Argentina i Francuska.

Uoči polaska Miljković nam je naglasio očekivanja, a na početku se osvrnuo na pripremni period ”Moram reći da su ove pripreme odrađene na bolji način nego što smo radili prošle godine kada smo se pripremali za EP u Podgorici. Sada nismo imali problema s ozljedama i s puno samopouzdanja odlazimo na ovaj veliki događaj. Odigrali smo četiri pripremne utakmice i upisali jednu pobjedu (Crna Gora), te tri poraza (Crna Gora, Francuska dva puta). Igrali smo protiv viceprvaka Europe i Francuske koja je po meni uz SAD najveći favorit za naslov. Nemamo imperativ rezutata kao što se to odnosi kada se igra EP, ali u svakoj utakmici želimo dati svoj maksimum. Ovo prvenstvo je veliki motiv i za igrače i za naš stručni stožer”..kaže Miljković koji naglašava odličnu atmosferu ‘‘Osvajanje četvrtog mjesta prošle godine na EP je veliki uspjeh koji nam je omogućio nastup na SP i na krilima toga želimo i u Argentini pokazati svoj potencijal. Za razliku od prošle godine sada je i Roko Prkačin s nama i koji je prošao cijeli pripremni period. Ždrijeb nam je omogućio nešto lakše otvaranje protiv Filipina i mislim da će ta utakmica i druga protiv domaćina pokazati kolike su naše mogućnosti u Argentini”..zaključio je Cici uz kojeg će u stručnom stožeru biti Mladen Erjavec (kordinator), Dino Repeša (pomoćni trener), Zvonimir Galovac (kon.trener), Krešimir Kos (fizioterapeut) i dr. Josip Samardžić

Hrvatska će nastupiti u sastavu: Roko Gizdavčić, Lovro Gnjidić, Filip Paponja, Roko Škarica, Ivan Gulin, Ivan Perasović, Sandro Rašić, Žarko Parlov, Matej Rudan, Roko Prkačin, Matej Bošnjak i Viktor Šarić.