Mikšić ”Ostanak u Njemačkoj je izgledna opcija”…

Svoju prvu sezonu u inozemstvu igra Karlo Mikšić (23) koji je član Scanplus Basketsa iz Elchingena, njemačkog trećeligaša kojeg je korona virus zaustavio na početku doigravanja za drugi razred njemačke košarke. Kako sada stvari stoje doigravanje se neće nastaviti, a Scanplus će izboriti Pro A ligu (II.liga). Nakon što je prošao sve mlađe kategorije Cedevite, igrao za Zabok i Cedevitu, te Goricu Karlo se otisnuo u maleni gradić u blizini Ulma ”Živim u Ulmu, a na treninge idem u Elchingen nešto slično kao Zagreb i Velika Gorica. Došao sam tu zbog toga jer je klub ozbiljan, ima odlične uvjete i što je najvažnije želi ići prema gore, a to smo napravili ove sezone dovođenjem dobrih igrača i najvažnije trenera koji nas je posložio i ima iskustva kroz vođenje Bundeslige. Na početku je bilo malo problema jer je došlo puno novih igrača i trebalo je vremena uigrati se, ali kad smo se uigrali onda je bilo lagano što i pokazuje da smo dobili 17 utakmica za redom. Trebali smo igrati prvu utakmicu playoffa samo što je korona virus poremetila sve ali zbog najboljeg omjera u ligi smo osvojili prvo mjesto i vjerojatni ulazak u Pro A  ligu zbog čega smo sretni jer je to bio cilj od prvog dana od kako sam ovdje”…ističe Karlo koji je igrao sve bolje kako je sezona odmicala unatoč problemima koji su ga mučili u vidu zgloba ” Prije četiri godine sam operirao peronalnu tetivu i imam šaraf koji mi je ušao duboko u zglob i koji me mučio tijekom sezone pa se pregledom ustanovilo da ga moram vadit kako ne bi oštetio zglob i tetivu. Klub se pobrinuo za operaciju koja će biti u svibnju i to je još jedan od razloga zbog čega i slijedeće sezone namjeravam nositi dres ovog kluba kojem sam stvarno zahvalan”.

Mikšić je ove premijerne sezone na prosjeku od 11 poena i 5 asista, a najbolja utakmica je bila upravo posljednja prije deset dana kada je u pobjedi protiv Lowen Erfurta ubacio 21 poen uz 5 asista. Momčad s klupe vodi srpski trener Igor Perović, a pored Mikšića još dva Hrvata iz Njemačke Luka Kamber i Karlo Rozić nose dres ovog kluba.

Događanja u Hrvatskoj prati pomno, a posebno svoj prošlogodišnji klub Goricu ”Gorica već tri godine zaredom radi odličan posao pod vodstvom trenera Sesara. Pokazali su da se mogu ravnopravno nositi sa Cibonom i Zadrom i želim im i dalje puno uspjeha”.

Borbu s korona virusom prati iz Ulma ” Situacija je kao i u Hrvatskoj nema utakmica, nema treninga i čekamo da se situacija smiri. Ovih dana imamo sastanak što i kako dalje pa bi stvari trebale biti jasnije.”