Matov ”Zadar nije nepobjediv, svi imaju svoju šansu”..

foto: KK Cedevita Junior

Domaćin završnog turnira PH za juniore je Cedevita Junior koja će put prema naslovu prvo tražiti kroz polufinalni susret sa Splitom (subota, 17.00). Trener Anđelko Matov s najvećim iskustvom od svih trenera sudionika završnice ističe da svaka momčad ima svoju šansu pa tako i Split

”Vidi se rad njihovog trenera Ante Grgurevića koji je i sam kao igrač odisao velikom borbom što nastoji prenijeti i na svoju momčad. Dobro su uklopljeni i zasigurno i one vide svoju šansu. Mi imamo određenu prednost u tome što smo domaćini završnice, a vjerujem da će presuditi ta psihološka priprema i tko će lakše preskočiti tu barijeru. Rekao bih da je omjer 60:40 u našu korist, ali to treba pokazati na parketu. Nakon jako dobrih utakmica u prethodna dva tjedna kao i tijekom ove sezone vjerujemo da imamo mogućnost otići do samog kraja”…kaže Matov kojem je ovo prva sezona na klupi juniorske momčadi, a prethodne tri vodio je kadete Cedevite s kojima je 2018.godine bio prvak, a godinu dana kasnije i viceprvak.

U najavi završnice mnogi ističu Zadar kao blagog favorita ”Oni objektivno imaju prednost u tome što su kao momčad igrali Prvu ligu prošle sezone za Jazine i to im je veliko iskustvo, ali sigurno da nisu nepobjedivi. Veliko im je pojačanje Paponja, a Brala je u seniorskom programu. I Bosco ima svoju kvalitetu u igračima od kojih su neki prošli i našu školu košarke. Čeka nas jedan zanimljiv turnir”..dodao je Matov koji je 2006.godine s juniorima Šibenika osvojio naslov prvaka Hrvatske.

Sve susrete sa završnice možete pratiti putem live streama uz izjave trenera i igrača uoči i nakon utakmica.

Cedevita Junior – Split (subota, 17.00)

Zadar – Bosco (subota, 19.30)

Utakmica za treće mjesto (nedjelja, 16.00)

Utakmica za prvo mjesto (nedjelja, 18.30)

 

 

Košarkaški kamp Novalja