Marić ”Izolacija nije nikome dobrodošla”…

Nakon prijateljskog susreta Cibone i Dubrave Furnir razgovarali smo s Igorom Marićem (35) uz Ivana Novačića najiskusnijeg igrača Cibone koji se ovo ljeto vratio pod toranj nakon godinu dana izbivanja.

”U dobrom smo trenažnom procesu nakon što smo odradili tri tjedna priprema. Igrali smo jako dobru utakmicu na gostovanju kod Igokee i na kraju pobjedili. Druga utakmica protiv Dubrave Furnir je bio lijep test u kojem su svi dobro reagirali i odigrali dobru utakmicu. Idemo dalje iako zbog ovih problema s koronavirusom teško je govoriti koliko će biti prostora da se igraju neke druge utakmice, ali se nadamo da bi do početka sezone 19.rujna mogli odigrati što više prijateljskih utakmica. ”..ističe Marić i naglašava što bi mogla biti velika prednost Vukova u novoj sezoni

”Imamo puno mladih igrača koji imaju veliku energiju. Dečki su jako skromni i žele puno raditi na čelu sa stručnim stožerom. Užitak mi je trenirati i igrati u Ciboni.”

I u Ciboni prate što se događa u pripremi natjecanja za novu sezonu i problemi s koronavirusom među košarkašima Splita i Zadra uvelike utječu i na raspoloženje Cibosa

”Nikome nije lako, a pogotovo sportašima u ovom periodu kada imaš pripreme gdje se trebaš kvalitetno pripremiti i onda ta izolacija od 14 dana sigurno nije nikome dobrodošla. Moramo se svi prilagoditi ovim novim uvjetima uz nadu da će se kroz neke lijekove ili cjepljenja što prije zaustaviti ovo širenje virusa. Dajemo punu podršku našim sportskim prijateljima u Splitu i Zadru i nadamo se njihovom što bržem povratku na parket. Mi nismo imali taj problem, ali kako gledamo druge klubove to je jednostavno teško izbjeći i doći će samo od sebe. Protiv toga se teško boriti i mi slušamo upute naših fizioterapeuta jer oni slušaju daljnje upute. Jako tužna situacija za cijeli svijet i sport općenito.”

Košarkaški kamp Novalja