Kup K.Ćosića: Zagreb brani, Samobor napada prvi naslov…

U finalu Kupa Krešimira Ćosića, regije Centar sutra (utorak) od 20 sati snage će odmjeriti prvoligaši Samobor i Zagreb. Pobjednik ovog susreta će uz činjenicu da će zaigrati u drugom dijelu Kupa na nivou cijele Hrvatske dobiti prigodan pokal KSZ-a kao i ček u iznosu od 1500E koji dodjeljuje Hrvatski košarkaški savez.

Zagreb će s klupe u novoj sezoni voditi Bože Radoš koji može biti zadovoljan odrađenim pripremama ”Krenuli smo još 21.kolovoza i u dogovoru s predsjednikom kluba Draženom Joksimovićem iz dana u dan slagali smo roster s kojim ja mogu biti zadovoljan. Imali smo kvalitetne provjere i sa klubovima iz Premijer lige. Igrali smo dva puta sa Zabokom, po jednom s Dubravom i Dinamom. Te utakmice su nam dosta koristile i mogu reći da spremni dočekujemo ovo finale Kupa kao i skorašnji početak prvenstva”..kaže Radoš koji u svojoj momčadi ima nekoliko iskusnih igrača koji će davati određenu sigurnost momčadi ”Pa svakako da Katura, Krstanović, Jelenek i Buovac imaju to bogato iskustvo, a mislim da imamo kvalitetu i u mlađim igračima što će biti jako bitno”

Zagreb vjeruje da može do novog naslova pobjednika Kupa jer su i prošle sezone bili najbolji u regiji Centar ”Čeka nas Samobor za kojeg znamo s kojim ambicijama ulazi u novu sezonu. O kvaliteti Krune Simona nije potrebno govoriti, a tu su Ušić, Lukačić, pa i mladi Prkačin i sigurno će biti jedna zanimljiva utakmica. Naravno da težimo pobjedi, a pobijedit će momčad koja je bolje radila u pripremnom periodu”..dodao je Radoš.

Samobor će u novoj sezoni s klupe povesti Gjuro Simon koji je kroz niz posljednjih godina radio u ženskoj košarci (ŽKK Zagreb) pa nam iskreno kaže ”Trenutno se bavim više Samoborom nego drugim klubovima i iskreno nemam uvid u kvalitetu Zagreba. Naša je velika želja osvojiti Kup jer bi mislim to bio prvi trofej za Samobor na ovom regionalnom nivou, a s njim bi dobili još jednu sjajnu utakmicu za našu publiku. Imamo odličnu atmosferu unutar momčadi i kluba i vjerujem da možemo pobijediti ovu utakmicu. Složili smo roster s kojim ulazimo u sezonu pa ćemo krajem prosinca vidjeti kako stojimo, odnosno da možda još ponekim pojačanjem napadnemo i doigravanje Prve lige’‘…kazao nam je Simon.

foto: Basketball.hr