Vukovi u petak protiv Zadra.... Cibona preko Škrljeva izborila polufinale….

foto: Zvonko Kucelin

U četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića u Zadru košarkaši Cibone svladali su Škrljevo 94:85. Na taj način Vukovi će u polufinalu u petak (19.30) igrati protiv domaćina Zadra koji je u četvrtfinalu uvjerljivo nadigrao gradskog suparnika Sonik Puntamiku.

Zagrepčani su poveli na startu 12:5, ali je Škrljevo uzvratilo serijom 13:0 za prednost 18:12. Imalo je Škrljevo u dva navrata i po 10 razlike, a do poluvremena (39:36) Cibona je uspijela uhvatiti rezultatski priključak. U završnici treće četvrtine Cibona je uspijela napraviti rezultatski preokret, a nakon što je tri minute prrije kraja Škrljevo bilo na minus 5 sve dvojbe tricama su rješili Novačić i Ratkovica.

Cibonu je predvodio Luka Žorić sa 17 poena, Marin Rozić je dodao 15, a Ivan Novačić 10 poena. Kod Škrljeva Siniša Štemberger je ubacio 18 poena, a Davor Konjević ubacio 14.

„Nisam zadovoljan, ali turnir počinje najbolje pobijediti, pa sutradan odigrati bolje, a sutra ćemo. Dobili smo tešku utakmicu. Nastojali smo proširiti rotaciju, to nas je dovelo u par rezultatskih obrata. Drugo poluvrijeme smo ušli borbeniji i koncentriraniji. Stvarno smo imali neki pozitivan ritam kojeg smo držali do samog kraja. O Škrljevu ne treba trošiti riječi, znali smo da nas očekuje teška utakmica. To je ekipa koja ima sistem, čvrstinu i da nas ne čeka nimalo lagan protivnik. Mislim da su oni najozbiljnija ekipa od sudionika u HT Premijer ligi na ovom turniru i nadasve čestitao bih im na dobroj utakmici.“..kazao je nakon susreta trener Cibone Ante Nazor.