Dubrava Furnir u subotu domaćin Zaboku... Krunić ” Protiv Zaboka bi mogli odlučiti detalji”…

Svoju premijeru u HT Premijer ligi Dubrava Furnir će imati u subotu kada od 19 sati u Dubravu dolazi Zabok. Na press konferenciji uoči susreta trener Darko Krunić je naglasio kako želi da Dubrava Furnir igra rasterećeno i da je ova sezona velika nagrada svima koji vole ”žuto-crne” ”Nama je svima u klubu iznimno drago što smo nakon osam godina u HT Premijer ligi i jedva čekamo njen početak. Ambicije su da u ovoj momčadi koju smo složili sa četiri nova igrača uspostavimo kemiju unutar momčadi koju smo imali prošle sezone. Naravno da bi željeli ispuniti osnovni cilj, a to je ostanak u ligi, a hoćemo li uspjeti to će vrijeme pokazati”..dodaje Krunić koji s respektom govori o Zaboku ”Zabok je jedna dobra ekipa odlično vođena od mog prijatelja Ivana Tomasa. Već su godinama prisutni u najvećem rangu naše košarke s nekim utakmicama koje su odigrali fantastično. Igraju brzu košarku i jako dobro trče u oba smjera. Sigurno da nas čeka teška i drugačija utakmica nego što su bile prošle godine, a nekako vjerujem da će detalji odlučiti. Teško mi je sada govoriti o nekim prognozama, ali ja bih rekao da su šanse 50:50. Samo bih volio da dođu naši navijači i navijači Zaboka i da uživaju u košarci’‘.

Otvaranje sezone nekada zna usmjeriti prvi dio, a pozitivan rezultat puno bi značio Dubravašima koji imaju izuzetno težak u nastavku sezone ”Svakako da postoji određeni pritisak i stres koji nosi ta prva utakmica. Moj zadatak kao trenera je da rasteretim ekipu i da damo maksimum što se tiče borbenosti i odgovornosti.

Ono što sigurno možemo u Dubravi očekivati u subotu je odlična atmosfera jer je najavljen i dolazak navijača Zaboka, a kakvu podršku ima Dubrava Furnir to smo mogli vidjeti u završnici prošle sezone. Prvi razred naše košarke se vratio na istok Zagreba nakon punih osam godina, a zanimljivo da su u prethodnih deset međusobnih susreta Dubrave i Zaboka u tadašnoj Prvoj ligi obje momčadi skupile po pet pobjeda.

HT Premijer liga (m), 1. kolo

28.09.2019. 19:00GKK Šibenka - Hermes Analitica
28.09.2019. 19:00KK Furnir - Zabok (SD Dubrava)
28.09.2019. 19:00Alkar - Sonik Puntamika
29.09.2019. 12:00Cibona - KK Vrijednosnice Osijek (SD Trnsko)
29.09.2019. 19:00Zadar - Adria Oil Škrljevo
30.09.2019. 20:00KK Split - Gorica