Trener Dubrave uoči početka sezone... Krunić ”Možemo svakoga dobiti, ali i od svakoga izgubiti”…

Dubrava se nakon osam godina vraća u ligu koja se igra na nivou cijele Hrvatske. Lavovi nisu mjenjali roster koji je prošle sezone kroz Drugu mušku ligu Centar i kvalifikacijski turnir izborio nastup u Prvoj ligi, a trener Darko Krunić najavljuje zanimljivu i neizvjesnu sezonu ”Naša ekipa nema nekog prevelikog iskustva. Činjenica je tek da su Čubrić, Šutalo, Smolić  i Šimović koji je igrao za VERN igrali lige koje su nivou ove ili jače. Mladim igračima će ova liga biti veliki izazov. Mislim da će liga biti vrlo izjednačena gdje će sve ekipe moći pobjediti svakoga. Izrazitih favorira sada u startu nema, a favoriti će biti ekipe koje uspiju u rosteru zadržati iskusne igrače kao Jakov Vladović u Jazinama”.

Dubrava je u pripremama igrala dosta jakih utakmica, pa je uz turnir u Dubravi gdje su joj suparnici bili Cibona i Šibenik još dva puta igrala s Boscom, Hermes Analiticom i Zapruđem ”U pripremama smo ciljano igrali jače utakmice da vidimo koliko mogu naši mladi igrači, a njih devet ima oko 20 godina. Tu smo uvidjeli kako reagiraju na malo ozbiljniju i agresivniju košarku pa nam sada ostaje vidjeti koliko smo naučili iz tih utakmica. Mogu reći da sam zadovoljan pripremnim periodom gdje smo dijelom bili bez Perića i Vujića koji su se oporavili i spremni dočekujemo start i gostovanje kod Rudeša”.

Posljednje utakmice daju optimizam Kruniću uoči starta sezone i gostovanja kod Rudeša (subota, 20h) ”Ostanak u ligi  je naš najvažniji cilj u ovoj sezoni. Već sam nekoliko puta naglasio da možemo svakoga dobiti, ali i od svakoga izgubiti. Start u sezonu je uvijek jako bitan. Nas očekuje Rudeš koji je slična momčad našoj. Puno mladih igrača koji igraju agresivno i u presingu svih četrdeset minuta. U ovom trenutku oni imaju problema s ozljedama i naša mala prednost je možda što imamo dva visoka igrača Šutala i Smolića. Biti će to otvorena utakmica u kojoj su otvorene sve opcije”.

Prva liga, 1. kolo

06.10.2018. 13:15Zapruđe - Agrodalm (SD Trnsko)
06.10.2018. 20:00Dinamo Zagreb - KK Furnir (SD Sutinska Vrela)
07.10.2018. 16:00AKK Universitas - KK Ribola Kaštela
07.10.2018. 17:00KK Đakovo - KK Kvarner 2010
07.10.2018. 17:00KK Dubrovnik - Sonik Puntamika
07.10.2018. 18:30KK Jazine Arbanasi - KK Pula 1981