Krstanović ”Znamo kako se pobjeđuje Dinamo”, Nakić Vojnović ”Presudit će kontrola skoka”..

foto: KK cedevita junior

Nakon odgode od tjedan dana sutra (nedjelja, 18.00) počinje finalna serija doigravanja za HT Premijer ligu između Cedevite Junior i Dinama. S prednošću domaćeg terena Cedevita Junior ulazi u ovo doigravanje koje se igra na dvije dobivene utakmice. Za najavu ove finalne serije zamolili smo igrače koji će pokušati dominirati pod obručima. Jedan od centara CJ je Stipe Krstanović, a sa strane Dinama uz iskusnog Nenada Delića glavnu će riječ voditi Ivan Nakić Vojnović.

  1. Koliko je ova odgoda početka finalne serije utjecala na vašu momčad?

KRSTANOVIĆ: Odgoda je stigla neočekivano, ali nam je dala dodatno vrijeme da se još bolje uigramo, kako u napadu tako i u obrani. Motivacija za ulazak u HT Premijer ligu u ovom vremenu je još dodatno narasla.
NAKIĆ VOJNOVIĆ: Mislim da ova odgoda nije previše utjecala, a uspjeli smo neke završe detalje usavršiti. Šteta što nije krenulo na vrijeme jer smo svi željno iščekivali te utakmice.

  1. Između ovih klubova nema većih nepoznanica, što bi moglo presuditi u finalnim utakmicama?

KRSTANOVIĆ: Tko se bolje taktički pripremi za utakmicu taj će biti u prednosti. Mi smo uvjereni da će presuditi naša fizička pripremljenost.

foto: KK Cedevita Junior

NAKIĆ VOJNOVIĆ: Mislim da će ključ biti obrana, odnosno smanjen broj grešaka kako u obrani, tako i u napadu.  Poseban naglasak bi stavio na skok i tko ga bude bolje iskontrolirao taj će biti u značajnoj prednosti.

  1. Kako su se uklopila pojačanja stigla pred ovo doigravanje ?

KRSTANOVIĆ: Karlo Vragović kod nas nije došao da bi se samo uklopio već da bi bio i stvarno pojačanje. Sa svojim razigravanjem i šutem ono je naše veliko pojačanje.
NAKIĆ VOJNOVIĆ: Nenad Delić i Mateo Vidović su se izvrsno uklopili. Poznajemo se dobro i na terenu i van njega i proces prilagodbe je trajao nekoliko treninga. Oni imaju iskustvo iza sebe što se posebno odnosi na Delića i bit će nam od velike pomoći u završnici sezone.

  1. Cedevita Junior je slavila u oba međusobna susreta u Prvoj ligi te u Kupu K.Ćosića uoči početka sezone. Da li je psihološka prednost na strani Cedevite Junior?

KRSTANOVIĆ: Mi znamo kako se pobjeđuje Dinamo i to je naša prednost.
NAKIĆ VOJNOVIĆ: Pa sigurno da imaju malu prednost u tome što su nas ove sezone pobjeđivali i to treba uzeti u obzir. Mislim ipak da ovo doigravanje nosi nešto novo i da su sada šanse podjednake.

  1. Što su po vama najjače strane vašeg suparnika i koje bi igrače posebno izdvojili kao važne za njihove ovosezonske rezultate?

KRSTANOVIĆ: Njihove najjače strane su njihovi individualci kao novopridošli Vidović i Delić, te Jurič i Garafolić.
NAKIĆ VOJNOVIĆ: Igraju brzo i agresivno s puno trčanja i kontranapada. Stvarno su neugodni bilo kojem suparniku. Imaju izvrsne pojedince od Smajlagića, Bošnjaka, Dubelja, Šabića te su doveli još i iskusnog Vragovića i stvarno su pokriveni na svim pozicijama. Nadamo se da će ovo biti jedna prava poslastica za sve ljubitelje košarke u dvije ili tri utakmice.

foto: KK Dinamo

  1. Jel očekujete da će finale otići u treću utakmicu ili ”majstoricu”

KRSTANOVIĆ: Nakon tri naše međusobne pobjede ove sezone borimo se da ovo finale završimo u dvije utakmice.
NAKIĆ VOJNOVIĆ:  Mi smo spremni na sve scenarije iako bi naravno voljeli kada bi u dvije utakmice mogli slaviti.

  1. Što misliš o igraču sa suprotne strane ?

KRSTANOVIĆ: Ivana Nakića Vojnovića krasi raznovrsnost u igri. S vanjske pozicije prijeti šutem i prodorom, dobro rola i ima dobru leđnu tehniku.
NAKIĆ VOJNOVIĆ: Stipe je kako dobar igrač s puno godina iskustva jačih liga, a igrao je i u Europi. Jako je bitan faktor za ovu momčad Cedevite Junior i sigurno će njegovo iskustvo značajno utjecati na rezultate CJ.

Košarkaški kamp Novalja