U petak počeetak nove sezone... Kreće Druga muška liga, što nam donosi !!!

Utakmicom Podsuseda i Fortune (petak) starta nova sezona u Drugoj muškoj ligi Centar koja broji deset klubova. Provjerili smo što nam donosi nova sezona, promjene u igračkom i stručnom kadru, kao i očekivanja trenera.

PODSUSED  u novu sezonu ulazi s novim trenerom Igorom Kraljom. Sastav u odnosu na prošlu sezonu nije se značajnije mjenjao, a treba izdvojiti odlazak Luke Šuška (Rudeš), te dolaske Josipa Baljkasa iz Šibenika i Maroja Perovića iz Dubrovnika. Okosnicu momčadi čine provjerena imena Harapin, Planinić, Levanić – Kutni, Župan, Ćosić, Katić, Mazić, Jesenko, Pavičić te niz mladih igrača.

FORTUNA  povratak u drugoligaško društvo klub iz Zaprešića barem za sada neće dočekati u svojoj dvorani koja je u obnovi, a kako ističe trener Marko Plavec velika je vjerojatnost da će prvih nekoliko utakmica igrati kao gosti ” Prvi cilj je ostanak u ligi i biti što tvrđi orah svima. Već na startu gostujemo kod susjeda u Podsusedu koji u svakom slučaju imaju ulogu favorita. Nastupit ćemo bez Blokara i Bahtijarevića i nadam se što skuplje prodati svoju kožu”…ističe Plavec koji je u svoje redove doveo Jakova Čorušića (Sisak) i Filipa Đurkana (Ksaver).

DUGO SELO  će debitirati u drugoligaškom društvu u domaćem susretu protiv Mladosti. Trener Ivan Vranić ističe ”Vratili su nam se neki igrači koji su pauzirali godinu dvije pa mogu reći da igrački pojačani ulazimo u sezonu. Dečki jedva čekaju da krenu utakmice, dobro treniraju i vjerujem da možemo našim navijačima podariti sezonu u kojoj želimo dostojno prezentirati naš grad”. Okosnicu momčadi u svakom slučaju čine Marelja, Kamenjašević, Režek, Brbor, Čajo, Pašalić, Velić, Šarić i Ivan Vranić, te niz mlađih igrača.

MLADOST će u novoj sezoni s klupe voditi Marijo Bošnjak, a shodno prethodnim sezonama ekipa će biti sastavljena od juniorskih igrača Cedevite Junior i Mladosti (, uz dva 19-godišnjaka Lovru Žaju i Milu Vukušića.

UNIVERS ima mlađu momčad nego prošle sezone. U sastavu trenera Marka Bošnjaka više nećemo gledati Krčelića, Ćirića i Sovulja. ”Želimo dati više šanse našim igračima iz juniorske momčadi. Nemamo nekih prevelikih očekivanja iako bi željeli barem korak više nego prošle godine”..ističe Bošnjak.

MAKSIMIR  je jedan od klubova koji će u novoj sezoni zasigurno željeti biti u samom vrhu ili barem imati puno bolju sezonu nego što su posljednje dvije bile kada je ostvareno samo sedam pobjeda. Trenersku klupu umjesto Gordana Zadraveca (preuzeo Hermes Analiticu) preuzima domaći dvojac Goran Jelić – Nikola Sambolić. Navijače Maksimira veseli povratak kapetana Petra Lacića, ali i dolasci Dine Hofmana (Rudeš), Petra Božeka (Agrodalm), Stjepana Hajdukovića (Đakovo), Krune Smontare (Ivančica), Jana Polaneca i Hrvoja Miloševića. Na taj način će se manje osjetiti odlazak prvog strijelca Filipa Škriljarića u Đakovo.”Želimo ići stepenicu po stepenicu i sada nam je prvi cilj je sredina tablice’‘..dodaje Sambolić.

Petar Pavao Lacić se vratio na parket

Druga liga Centar, 1. kolo

18.10.2019. 20:15Podsused - Fortuna (SD Sutinska Vrela)
19.10.2019. 17:30Dugo Selo - Mladost (OŠ Ivan Benković)
19.10.2019. 20:00Univers Bosco - Maksimir (ZV, SC Univers)
20.10.2019. 18:00Ivanić - Zapad (SD Žeravinec)
20.10.2019. 18:00Zrinjevac 1937 - Medveščak (Dom sportova III)

IVANIĆ će prema riječima trenera Igora Mužine biti znatno pomlađen u novoj sezoni. Klub se zhavlio na suradnji Havličeku, Groboteku i Božičeviću, a Rešetar poradi školovanja karijeru nastavlja u Varaždinu. Oslonac momčadi čine Razumić, Zajčić, Štefanović, Petričević i Drempetić kojima je uz domaće mlade snage Mihaljevića, Acingera, Vukovića, Korbusa i Lotha pridodan Roman Čimbur koji je prošle sezone igrao za kadete Dubrave.

ZAPAD je također napravi zaokret u odnosu na prošlu sezonu kada je momčad bila sastavljena od juniora Cibone pojačanih Baričevićem. Ove sezone klupu je preuzeo Zadranin Zvonimir Perić koji će voditi potpuno novu momčad u kojoj izdvajamo Luku Radoša (Agrodalm), prošlogodišnjeg juniora Cibone Dinu Bistrovića, Goričane Stjepana Škaru, Nikolu Ivanetića i Antu Jukića, a na dvojnu licencu registriran je i Roko Jablan iz Rudeša ‘‘Želimo napredovati iz utakmice u utakmicu i vjerujem da onda iza nas može biti jedna dobra sezona”..kaže kratko trener Perić.

ZRINJEVAC 1937 je dosta mjenjao svoj roster. Klub su napustili Vranješ (Sesvete), Popović (Rudeš) i Martinac (SAD). Vratio se Kušec iz Dubrave, a pristigli su i Jurinec (Agrodalm), Češkić (Hermes Analitica), Sunara i Barišić (Medveščak), Marčev (Diadora), te Markota koji se vratio sa studiranja u Nizozemskoj ” Promjenili smo puno igrača, ali vjerujem i odradili dobar pripremni period. Želja nam je napraviti rezultatski iskorak prema vrhu lige u odnosu na posljednje dvije godine”..kaže trener Vanja Uzelac.

MEDVEŠČAK u novu sezonu ulazi sa samo dva seniora iz prošle sezone (Majdandžić, Sandalj), a od poznatijih odlazaka svakako treba izdvojiti prvog strijelca lige Demiana Balaška (Zabok), Frana Jacovića (Alkar) i Lovru Maloču (Cedevita Junior). Pristigao je bivši Cibos Fran Jarnjak, a kako ističe trener Hrvoje Franić prvi dio sezone bi trebao biti puno teži. ”Cilj je razvoj naših juniora i kadeta uz podršku preostalih seniora”.